Eveniment organizat de Ziua Europei, la Liceul Petre S. Aurelian Slatina (FOTO)

Liceul Tehnologic ,,Petre S. Aurelian”, Școală Ambasador a Parlamentului European, a fost, luni, gazda evenimentului EUropa și TINErii-SolidaritatE+.Elevi și cadrele didactice ale liceului, alături de profesori și elevi de la Colegiul National ,,Radu Greceanu” și Liceul Tehnologic ,,Alexe Marin”, nu doar că au primit cu brațele deschise informațiile despre Uniunea Europeană, dar au și participat activ la atelierele de valorizare a proiectelor Erasmus+ : Povestea mea EUropeană, Mesajul meu de SolidaritatE+, transformând "prezentarea" într-o dezbatere în toată regula.

Împreună, au aflat tripla semnificație a zilei de 9 mai, au parcurs etapele înființării UE și valorile europene, au povestit despre experiențele trăite de fiecare în diferite țări din Europa, în cadrul mobilităților Erasmus+, avantajele de a fi stat membru UE, și nu în ultimul rând au înălțat mesaje de solidaritate  pe ,,culoarul european”  amenajat în curtea Liceului Tehnologic ,,Petre S. Aurelian”, cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului (2-9 mai).

Anul acesta, se împlinesc 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007), prilej pentru care Liceul Tehnologic Petre S. Aurelian o inițiat și organizat proiectul local EUropa si TINErii-SolidaritatE+, scopul proiectului fiind de a promova valorile europene și tematicile globale de interes, cât și de a disemina rezultatele și impactul proiectelor Erasmus + derulate, pentru a le face vizibile elevilor, cetățenilor, comunității. În cadrul proiectului, a fost demarată o campanie de informare în școlile generale și liceele din oraș, s-au  desfășurat ateliere cu elevii pentru diseminarea și valorizarea proiectelor Erasmus +.