Elevii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, premiaţi de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei îi va premia pe elevii care au obţinut nota perfectă la examenele naţionale din această vară. Astfel, şapte elevi care au obţinut media 10 la evaluarea Naţională şi unul la Bacalaureat, în judeţul Olt, vor beneficia de stimulentele financiare. 


Ministerul Educației anunță că a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din sesiunea iunie-iulie 2023.

Proiectul prevede:

- premierea, cu suma de 2.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 466 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la evaluarea națională 2023

- premierea, cu suma de 5.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 92 de absolvenți de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat (78 la examenul național bacalaureat, inclusiv sesiunea specială, respectiv 14 la examenul de bacalaureat german)

În judeţul Olt, şapte absolvenţi ai clasei a VIII-a au obţinut media 10 în urma Evaluării Naţionale. Este vorba despre elevi de la Şcoala Gimnazială „Virgil Mazilescu” Corabia, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Magheru” Caracal, Şcoala Gimnazială Drăghiceni, Şcoala Gimnazială Rotunda şi doi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina.

La Bacalaureat, o singură elevă a obţinut media 10, după contestaţii. Este vorba despre Ştefania Gîrjoabă, absolventă a Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina.