Elevă de la Şcoala „Nicolae Iorga” Slatina, premiul I şi Medalia de Aur la Olimpiada naţională de fizică

O elevă de clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina a reuşit să obţină premiul I şi Medalia de Aur, la Olimpiada Naţională de Fizică, desfăşurată la Oradea.

 Informaţia a fost confirmată de directorul unităţii de învăţământ, Irina Tiţa.

 „O veste extraordinară primim de la Festivitatea de Premiere de la Oradea, locul unde s-a desfășurat Etapa Națională a Olimpiadei Naționale de Fizică, iar ANA-MARIA VIZONIE, reprezentanta județului nostru, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială "Nicolae Iorga", obține PREMIUL I  ȘI MEDALIE DE AUR. Felicitări, COPIL MINUNAT! Suntem mândri de tine!”, a notat ea, pe Facebook.

La competiția desfăşurată la Oradea, în perioada 7-10 aprilie, au participat peste 400 de elevi de gimnaziu și de liceu (clasele VI-XII) din întreaga țară.

Participanții la competiția națională au susţinut o probă practică experimentală, în data de 7 aprilie 2023, găzduită de Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea (pentru partea practică – nivel gimnazial), respectiv Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea (pentru partea practică – nivel liceal). O altă probă a fost cea teoretică, în data de 8 aprilie 2023. Aceasta fost găzduită de Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, iar proba de baraj, din 9 aprilie, a fost găzduită tot de Colegiul Economic.

 Elevilor participanți la Olimpiadă li s-au oferit și momente de relaxare. Ei au avut ocazia să viziteze atât stațiunea Băile Felix, cât și obiectivele turistice din Municipiul Oradea.