Ediţia cu numărul 16 a Disney Cup Slatina se ţine pe 14 mai

Şi în acest an elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a de la toate şcolile din Slatina se pot înscrie să participe la Disney Cup, concurs de cultură generală care are ca premiu o excursie la Paris şi la Disney Land.

Viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, a declarat că termenul de înscriere expiră pe 7 mai.

„Am ajuns la cea de a 16-a ediţie a concursului Disney Cup, un concurs destinat elevilor de clasa a V-a, a VI-a şi a VII-a. Vor fi 36 de copii, care se vor bucura de această excursie la Paris şi la Disney Land. Concursul va avea loc pe 14 mai, iar excursia se va desfăşura la sfârşitul lunii august-începutul lunii septembrie.

Până pe data de 7 mai, elevii pot să se înscrie cu ajutorul directorului unităţii de învăţământ. Vor completa o cerere şi, de la fiecare şcoală vom şti exact câţi elevi vor participa”, a declarat Vîlceleanu.

Manifestarea „Disney Cup” este o activitate extraşcolară, derulată în două etape, care îşi propune să evidenţieze performanţele înregistrate de elevi la disciplinele din aria curriculară, ţinând cont de importanţa diverselor domenii culturale care structurează personalitatea umană, precum şi de conexiunile dintre aceste domenii.

Prima etapă a manifestării este reprezentată de un concurs derulat în fiecare unitate de învăţământ înscrisă în manifestare.

A doua etapă a manifestării reprezintă o excursie la Disneyland-Paris (Franţa), care va fi efectuată de câte trei elevi câştigători de la fiecare unitate de învăţământ şi un profesor însoţitor la nouă elevi.

Testul conţine 40 de întrebări tip grilă din materiile studiate în anul de învăţământ în care sunt înscrişi.

Elevul va bifa un singur răspuns pe care-l va considera corect. Fiecare răspuns corect va fi notat cu câte un punct. În situația în care, pe foaia de concurs, vor exista mai multe variante de răspuns încercuite la o singură întrebare, elevul nu va primi niciun punct. De asemenea, dacă există ștersături, răspunsul va fi invalidat chiar dacă este corect.

Timpul de rezolvare a testului este de 20 minute.

În situaţia în care, în urma centralizării rezultatelor pe fiecare unitate de învăţământ, rezultă mai mulţi câştigători cu aceeaşi notă pe fiecare clasă, va fi organizată o probă de departajare a acestora la o dată care se va stabili ulterior. Dacă şi în urma probei de departajare rezultă mai mulţi câştigători, se va organiza o a doua probă de departajare - locul si ora de desfășurare a barajului va fi anunțat în timp util de către organizatori pe siteul Primăriei Slatina (www.primariaslatina.ro) si pe pagina de Facebook a Primariei Slatina (https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiSlatina).

Testul de baraj va conține 15 întrebări fără variante de răspuns și se va desfășura pe parcursul a 10 minute. Anunțarea câștigătorilor va fi făcută la sediul Primariei municipiului Slatina de către un reprezentant al instituției în maximum 15 zile de la data concursului, lista urmând a fi totodată publicată si pe pagina de Facebook a institutiei.

După desemnarea câștigătorilor, Primaria municipiului Slatina, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, va stabili lista însoţitorilor (maximum patru profesori pentru toţi elevii câştigători ai concursului „Disney Cup”).

Lista participanţilor la excursia organizată la Disney Land Paris, precum şi numele reprezentanţilor Primăriei municipiului Slatina, vor fi aprobate prin Dispoziţie a Primarului municipiului Slatina la finalizarea acţiunii de testare a elevilor şi după stabilirea însoţitorilor acestora.