Două firme de comercializare a materialului lemnos, din Radomireşti, amendate cu 27.000 de lei

Două societăţi comerciale din localitatea Radomireşti, judeţul Olt, au fost amendate pentru nerespectarea normelor de depozitare şi comercializare a materialului lemnos.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au finalizat activitățile de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos, la două societați comerciale din localitatea Radomirești, județul Olt.

Astfel, polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din localitatea Radomirești județul Olt, exista diferența de 368,58 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 25.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 368,58 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că la cea de-a doua societate comercială exista diferența de 3,75 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 3,75 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 1.050 de lei”, transmite IPJ Olt.

Abaterile constatate au fost sancționate conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.