Doi poliţişti, accidentaţi grav de o şoferiţă neatentă. Unul dintre agenţi a fost aruncat din maşină

Doi poliţişti aflaţi în misiune au ajuns la spital, după ce autospeciala în care se aflau a fost lovită în plin de un alt autoturism. Teribilul accident s-a petrecut miercuri, în comuna ieşeană Ion Neculce. 


Potrivit observatornews.ro, deşi autospeciala avea semnalele luminoase în funcţiune, o şoferiţă neatentă nu i-a acordat prioritate. Impactul a fost violent, iar maşina de poliţie a fost proiectată într-un copac de pe marginea drumului.

Accidentul s-a produs puţin după ora 15.00. Cei doi poliţişti de la Secţia 7, din Târgul Frumos, se aflau în misiune şi se grăbeau să ajungă la un posibil înjunghiat. 

Pe raza localităţii Războieni, comuna Ion Neculce, aceştia au intrat în depăşirea unei maşini, iar o şoferiţă a virat la stânga fără să se asigure şi a tăiat calea autospecialei.

„De urgenţă au fost redirecţionate două autospeciale de intervenţie, o autospecială de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Impactul ar fi fost atât de puternic, încât mașina de poliţie s-ar fi răsucit de doua ori în aer și s-a oprit într-un copac aflat pe marginea drumului. Pentru că nu purta centura, unul dintre agenţi a fost găsit în afara maşinii, cu răni severe.

Femeia care a provocat terbilul accident este asistentă medicală. Tot ea a fost cea care le-a acordat primul ajutor celor doi agenţi, până la sosirea ambulanţelor. 

În urma evenimentului rutier, traficul a fost blocat pe ambele sensuri, în zonă, mai bine de o oră, iar cozile de maşini s-au întins pe kilometri buni.