DGASPC Olt a mai angajat, în luna aprilie, alţi doi asistenţi maternali

DGASPC Olt continuă procesul de recrutare a asistenţilor maternali în cadrul proiectului  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. În luna aprilie a acestui an, au fost angajaţi alţi doi asistenţi maternali. De asemenea, s-a organizat un curs de formare inițală în meseria de asistent maternal profesionist la care au participat două persoane.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 1 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Începând cu 1 ianuarie și până în prezent, au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 17 cereri de evaluare  de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, 4 dintre acestea fiind evaluate favorabil, 3 fiind în curs de evaluare, iar 10 cereri au fost respinse. 

În luna aprilie 2022 au fost angajati doi asistenți maternali profesioniști, a fost organizat un curs de formare inițală în meseria de asistent maternal profesionist la care au participat două persoane, în urma căruia au obținut și atestatul de asistent maternal profesionist”, transmite DGASPC Olt. 

În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat patru primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. 

Întrucât în anul 2022, obiectivul constă în angajarea a 10 de asistenți maternali profesioniști noi,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.