Deputatul Emil Albotă crede că ar fi trebuit plafonat preţul carburantului la pompă şi nu reducerea de 50 de bani pe litru

Reducerea cu 50 de bani a carburantului este o jignire, este o măsură pe care PSD nu o poate justifica, iar activitatea ministrului Energiei lasă de dorit.

Este declarația pe care deputatul PSD de Olt Emil Albotă a făcut-o, ieri, la postul local de televiziune OltTV, în cadrul emisiunii „Imperativ” moderată de Laura Mira.

„PSD a propus plafonarea prețului, care însemna două lucruri: o dată reducerea marjei de profit și, în același timp, plafonarea accizelor. O măsură care ar fi trebuit să țină constant prețul carburantului. Nu putem scădea accizele la carburant, în lipsa plafonării profitului, pentru că era un risc pe care și l-ar fi asumat doar statul, deoarece dacă se plafonează doar procentul accizei, marii producători puteau mări profitul, iar statul român și consumatorii rămâneau în pierdere.

Așadar, plafonarea însemna ca statul român să fie partener și să sufere alături de marii producători, dar câștiga consumatorul”,
a explicat parlamentarul social-democrat.

Chiar dacă, pentru că partenerii de coaliție s-au opus plafonării prețului la  carburanți, Partidul Social Democrat nu renunță la această idee.

„Nu am putut impune această măsură în coaliție. Asta nu înseamnă ca am renunțat și nu mai încercam. Mai încercăm. Avem această datorie.

În momentul în care prețurile vor începe să crească din nou la carburant, vom readuce în discuție această măsură pe care noi ne-o dorim și care mi se pare corectă”,
a mai spus Emil Albotă.