Delta de la Ipoteşti, miracolul naturii, la doar 10 km de Slatina, cu sute de specii de păsări rare

Miracolul naturii la câţiva kilometri de Slatina, în delta de pe râul Olt. La doar 10 kilometri de oraș, găsim un adevărat colț de rai, cu zeci de specii de păsări, într-o zonă postindustrială de pe râul Olt, recucerită de natură.


Locul este supranumit Delta Olteniei sau Delta Ipoteşti, după localitatea din imediata vecinătate, și oferă un spectacol de o frumusețe rară.

Sunt sute de specii de păsări rare, care pot fi admirate într-o arie protejată Sit Natura 2000.

În ultimii ani, zona a devenit cunoscută pentru iubitorii de natură datorită unui tânăr care o promovează cu ajutorul unei pagini de Facebook ce a sărit de 55 de mii de urmăritori. Fotografiile care, de multe ori, te lasă fără suflu i-au făcut pe curioşi din toată ţara să vină să vadă cu ochii lor frumuseţea naturii.

În această zonă erau, în trecut, foarte multe balastiere. Natura şi-a reintrat în drepturi şi a recucerit-o, în ultimii 30 de ani, după ce s-a renunţat la activităţile industriale.

Cormorani, stârci, raţe sau gâşte sălbatice pot fi întâlnite în Delta Ipoteşti. Specialistul APM mai arată că insulele de mici dimensiuni creează locul ideal pentru cuibărit şi de aceea atât de multe specii sunt regăsite aici.

Articolul pe larg, în PRESShub