De Mezzo spune că nu va face contestaţie în procesul pierdut cu Primăria Sector 5. Cum încasa două salarii de la stat (VIDEO)

După ce a pierdut procesul intentat Primăriei Sector 5, în care contesta concedierea sa din funcţia de consilier, prefectul Mario De Mezzo a declarat că nu va face contestaţie.

 El a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că trimisese anterior sentinţei o solicitare de retragere din proces.

 „Eu am trimis o cerere de retragere din acel proces. Se pare că nu a fost înregistrată, am trimis-o pe mail, am confirmarea de la Grefa Tribunalului Bucureşti. Nu voi contesta, nu sunt interesat de acel proces”, a declarat De Mezzo.

 Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, la începutul săptămânii, solicitarea prefectului de Olt Mario De Mezzo de suspendare a concedierii sale din postul de consilier pe care îl ocupa la Primăria Sector 5.

 Încasa două salarii de la stat

 Mario de Mezzo a fost îndepărtat din această funcţie de unde încasa aproape 7.000 lei, chiar de către Cristian Popescu Piedone, după întoarcerea sa la conducerea Sectorului 5. Edilul n-a stat la discuţii cu cel care încasa două venituri de la Stat.

 Simultan, pe lângă banii de la S5, actualul prefect încasa şi un salariu de aproape 9.000 lei pe lună de la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), unde ocupa postul de director adjunct.

 Mai mult, jurnaliştii de la Investigatoria scriau că Mario De Mezzo conducea fără griji mașina de la Amenajări Edilitare și Salubrizare SA, un operator de servicii publice.

 Întrebat dacă lua bani din două salarii de la stat, Mario De Mezzo a declarat: „Eram şi director adjunct la ORDA. Aveam două servicii”.

 A vrut să-i ia locul lui Piedone

 În iunie 2022, vicepreședintele PNL Sector 5, Mario de Mezzo, ar fi anunțat că va candida la Primăria sectorului, potrivit unor surse citate de news.ro.

 Postul de primar al Sectorului 5 rămăsese vacant după ce Cristian Popescu Piedone a ajuns al închisoare, fiind condamnat în dosarul „Colectiv”. Piedone a revenit însă după ce condamnare i-a fost anulată de Curtea Supremă.

 Candidat, în 2020, la Primăria Slatina, de Mezzo a fost îndepărtat din cursă şi ulterior din organizaţia municipală chiar de preşedintele filialei, Liviu Voiculescu. Acesta din urmă l-a înlocuit şi a pierdut alegerile în faţa social-democratului Emil Moţ.

 De Mezzo a fost numit prefect al judeţului Olt în şedinţa Guvernului din 3 august, iar ziua următoare a depus jurământul. El l-a înlocuit în funcţie pe Florin Homorean, secretar general al PNL Olt şi preşedinte al PNL Slatina, care ocupa funcţia din anul 2020.