Daniel Oprescu, după meciul cu CSA Steaua: „Au intrat temători, cu mai multă încredere, puteam obţine mai mult”

CSM Slatina a pierdut, scor 1-2, meciul cu CSA Steaua Bucureşti, însă jucătorii pregătiţi de Daniel Oprescu au lăsat o impresie bună, în special în actul secund, când au pus presiune pe adversar şi au fost aproape de a obţine măcar un punct, în faţa unei echipe cu un lot experimentat, cu jucători de valoare.

 

Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, a admis că tracul debutului în faţa unui public numeros şi-a pus amprenta asupra evoluţiei jucătorilor săi, în primele 45 de minute. Tehnicianul grupării slătinene a declarat că jocul bun, din a doua repriză, a venit în primul rând  pe fondul pregătirii fizice, dar şi a încrederii căpătate pe măsura scurgerii timpului.

 Într-adevăr, au fost două reprize diferite. Au intrat temători, chiar spuneam, înainte de meci, că prezenţa numeroasă în tribună s-ar putea să le toarne plumb în picioare, pentru că, trebuie să recunoaştem, ei nu au fost obişnuiţi în ultimii trei ani cu astfel de jocuri. Actul secund a fost mult mai bun, deoarece am stat mult mai bine din punct de vedere fizic, ceea ce s-a văzut şi acum, şi la Chiajna. Cred că acesta este unul dintre atuurile noastre, de care încercăm să profităm. Eu spun că suntem în grafic. Aş vrea ca lumea să nu fie supărată, pentru că peste 90% din componenţii lotului sunt din Slatina sau din judeţ, ceea ce este extraordinar. Cu această strategie, am reuşit să şi promovăm. Cred că acest public numeros a venit şi în urma rezultatului din etapa trecută, de la Chiajna, în care eram consideraţi victime sigure, şi s-a demonstrat că nu vom fi. Şi astăzi, repriza a doua, am arătat un fotbal bunicel, iar cu mai multă încredere puteam obţine mai mult”, a declarat antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu.

 După ce în etapa trecută, cu Concordia Chiajna, a debutat în Liga a II-a un jucător de doar 17 ani, Cristinel Dinu, care a şi marcat un gol spectaculos, astăzi, Daniel Oprescu a trimis pe teren un alt jucător, născut 2004, Alexandru Dinu, care l-a schimbat, în minutul 67, pe Alin Pisăru, accidentat.

 Pe lângă faptul că avem foarte mulţi jucători din zonă, sunt foarte mulţi jucători tineri, pe care încercăm să-i promovăm, iar clubul în viitor să-i poată valorifica aşa cum am făcut-o acum 8, 9 ani cu Bancu, cu Mihai Căpăţînă, cu Florin Ştefan, şi aşa mai departe”, a precizat Daniel Oprescu, despre componenţii tineri ai lotului.

Cât priveşte interesul ridicat pentru acest joc, tehnicianul grupării slătinene speră ca iubitorii fotbalului să fie alături de echipă şi în partidele care urmează, dar mai ales în momentele dificile, când rezultatul de pe tabelă nu este cel aşteptat.  

 Noi ne-am dori mulţi spectatori în tribună la fiecare meci. Acum, rămâne să vedem. Din experienţele anterioare, mi s-a părut că slătinenii, la fel ca şi cei din Craiova, sunt suporteri de rezultat, sper să mă înşel”, a mai spus Oprescu.

CSM Slatina va întâlni, în etapa a treia, în deplasare, Gloria Buzău, urmând ca pe 27 august să revină în faţa propriilor suporteri contra formaţiei Unirea Slobozia, altă echipe ce are obiectiv play-off-ul Ligii a II-a.