Cum arătau reţelele de alimentare cu apă din Balş. Cătălin Rotea le-a arătat oamenilor o parte a conductei care a fost înlocuită (VIDEO)

Primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, a prezentat într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook o porţiune dintr-o ţeavă metalică parte a reţelei de alimentare cu apă, care este înlocuită în prezent. 


Edilul a arătat că nu mai era posibil ca locuinţele oamenilor să fie alimentate cu apă prin ţevi ruginite şi de aceea este nevoie de lucrările de reabilitare a reţelei, lucrări care se desfăşoară în prezent. El a adăugat că disconfortul cauzat de constructor merită pentru sănătatea locuitorilor Balşului.

„În 2016, am candidat pentru prima dată la Primăria Balș. Spuneam că apa din bază nu este potabilă și că are o serie întreagă de probleme. A trebuie să treacă vreo cinci-şase ani de zile să ajungem în 2021-2022 ca să facem lucrări complete de reabilitare a rețelei de apă și canalizare, în oraşul Balș, rețea de apă înființată undeva în jurul anilor 1970. Și ca să înțelegeți că tot acest disconfort al dumneavoastră a meritat, aș vrea să vă arăt cum arată o mică porțiune din rețeaua de alimentare cu apa orașului. O mică porțiune din conductele din care dumneavoastră ați băut apă, din care dumneavoastră ați dat apă copiilor, bătrânilor, bolnavilor sau cu care dumneavoastră ați gătit. Așa arată rețeaua de apă pe care am înlocuit-o și sper ca dumneavoastră să înțelegeți de ce această reabilitare a fost necesară”, a declarat Rotea.

Totodată, primarul a anunţat că deja încep lucrările de reabilitare a zonelor în care s-au făcut lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare.

„Știți bine că mă țin de promisiune. Absolut toate zonele în care s-a lucrat vor fi aduse la starea inițială. Chiar la sfârșitul acestui săptămâni, încep lucrările de aducere la starea inițială și amenajare totală a terenului în tot ceea ce înseamnă zona de blocuri, de la spital până în zona Lămâița, acolo unde s-au făcut aceste lucrări, de asfaltare a străzii Depozitelor, de reabilitare a străzii 1 Decembrie, momentan pe parte de trotuare și de borduri. În ceea ce privește rețeaua de canalizare, vom vorbi data viitoare despre ea, dar vă asigur că în maximum două luni vom începe asfaltarea generală a străzilor în orașul Balş, pe strada Cuza și Tudor Vladimirescu, pe Corbeni și pe Româna, în zona pieței și de asemenea în toate zonele în care am avut lucrări de reabilitare sau de extindere a rețelei. Sunt convins că acest disconfort, pentru care, în numele primăriei și numele meu personal, vă cer scuze, a meritat pentru sănătatea dumneavoastră pentru calitatea vieții dvs. și pentru binele acestui oraș în general”, a conchis edilul.