CSM Slatina și-a consolidat poziția de lider, după etapa a doua a Campionatului Naţional de Fotbal Tenis

Campionatul Naţional de Fotbal-Tenis a continuat cu etapa a doua, găzduită weekend-ul trecut de oraşele Lupeni şi Vulcan. CSM Slatina şi-a menţinut poziţia de lider, deşi de această dată nu a mai reuşit victorii pe linie.

Lideri în clasamentul general, după etapa inaugurală desfășurată la Târgoviște, campionii de la CSM Slatina, au pornit cu dreptul și în etapa desfășurată în Valea Jiului, câștigând fără probleme Grupa A, din care au mai făcut parte echipele CS Tengo Salonta, ASE Bucureşti, Gomboş Târgu Mureş şi formaţia gazdă Comexim Lupeni. 

La proba de simplu și la triplu, cvintetul format din Sebastian Jecu (căpitanul echipei), Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Darius Nagy şi Halász Dániel, s-a impus în fața tuturor adversarilor întâlniți în faza grupelor, în schimb, la dublu, a cedat în mod neașteptat (scor 1-2) în fața gazdelor de la Lupeni. Pe fondul unor jocuri echilibrate, semifinalele și finalele de la simplu au adus răsturnarea calculelor hârtiei, iar echipele învinse în grupe, au reușit să-și ia revanșa în fața adversarilor. CSM Slatina a pierdut la mare luptă disputa cu Proactiv Târgoviște (1-2, după ce a condus cu 1-0), iar apoi și finala mică (0-2) cu Comexim Lupeni, formație pe care în grupă a învins-o cu același scor. Finala a fost câștigată de Proactiv Târgoviște, scor 2-1, în fața echipei UNEFS București. 

Finalele de la dublu și triplu au oferit dueluri spectaculoase, din cele opt jocuri, cinci având nevoie de set decisiv pentru a stabili învingătoarea. CSM Slatina a câștigat semifinala de dublu (2-1) în fața târgoviștenilor, pentru ca în ultimul act să învingă echipe UNEFS București (2-0). La triplu, echipa campioană a trecut mai întâi de UNEFS București (2-1, 12-10 în setul decisiv), ca apoi în finală să câștige tot în setul decisiv (13-11) duelul cu Proactiv Târgoviște.

În urma acestor rezultate, CSM Slatina și-a menținut poziția de lider în clasamentul general. 

Adversarii s-au mobilizat în jocurile decisive de la simplu și au reușit să ne învingă, astfel, am încheiat pe locul patru, dar la dublu și la triplu, ne-am luat revanșa și am demonstrat că suntem echipa cea mai bună din campionat. Disputele strânse, încheiate în setul decisiv, dovedesc creșterea calitativă a echipelor, dar și al nivelul de joc din campionat. Fanii pot sa revada toate meciurile  pe canalul de YouTube a Federației Române de Fotbal Tenis C.A.”, a declarat căpitanul de echipă al slătinenilor, Sebastian Jecu.

Victoriile, la fel ca și înfrângerile fac parte din joc. Am început bine la simplu, dar am terminat cu două înfrângeri și nu am mai urcat pe podium, în schimb la dublu și la triplu, am obținut primul loc, câștigând în fața unor adversari valoroși, care progresează de la o etapă la alta”, a precizat Vasilea Sorean, antrenorul echipei CSM Slatina. 

Următoarea etapă va avea loc la finalul lunii aprilie, gazda urmând a fi desemnată de Federația Română de Fotbal-Tenis Cluburi și Asociații Județene.