CSM Slatina învinge, chiar şi în inferioritate Progresul Spartac, şi încheie anul cu victorie. „M-a bucurat atitudinea din a doua repriză”

CSM Slatina s-a impus, scor 1-0, în ultimul meci programat în acest an, susţinut pe teren propriu cu Progresul Spartac, la capătul unei partide în care echipa pregătită de Daniel Oprescu a evoluat mai bine de o repriză în inferioritate numerică, după ce fundaşul central Robert Gherghe a văzut cartonaşul roşu. Golul victoriei a fost marcat în minutul 47 de Raul Popa, însă slătinenii au mai avut alte câteva ocazii mari de a se desprinde pe tabelă, dar şi un gol anulat pe motiv de ofsaid.

CSM Slatina a întâlnit, în ultimul meci programat în acest an, pe teren propriu, ultima clasată, Progresul Spartac, într-o partidă în care echilibrul numeric s-a rupt în minutul 44, când fundaşul central Robert Gherghe a văzut direct cartonaşul roşu, pentru că şi-ar fi călcat adversarul, după un fault produs la jumătatea terenului.

Deşi, în inferioritate numerică, slătinenii au fost mult mai periculoşi în actul secund, iar golul a venit repede. Raul Popa primeşte o minge în diagonală, în stânga, avansează şi scapă singur cu portarul reuşind să înscrie cu un şut la colţul lung, în dreapta (min.47).

Pe lângă golul marcat, Mitran a ratat o ocazie imensă de majorare, în minutul 70, când execuţia sa din careu, lateral dreapta, a trecut peste poartă. De asemenea, Denis Dragu a avut o situaţie ideală, însă tânărul mijlocaş nu a reuşit să reia spre poartă o centrare perfectă în centrul careului, pentru ca în minutul 85 Doman să înscrie, însă golul acestuia să fie anulat pentru poziţie afară din joc. S-a terminat cu o victorie la limită, scor 1-0, după o partidă în care slătinenii s-au descurcat bine în inferioritate. Cu 20 de puncte acumulate, CSM Slatina încheie anul pe locul treisprezece în clasamentul Ligii a II-a, însă diferenţa faţă de ultimul loc care asigură play-off-ul este de câteva puncte, clasamentul fiind extrem de echilibrat.

Oprescu: „I-am avertizat pe băieţi, să nu se aştepte că vor fi atât de sclabi, pe cât o arată locul din clasament”

Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, a declarat, după meci, că se aştepta ca jocul celor de la Progresul Sparac să nu reflecte întocmai locul din clasament. De asemenea, tehnicianul grupării slătinene şi-a felicitat jucătorii pentru atitudinea arătată din momentul în care au rămas în inferioritate numerică şi a vorbit şi despre schimbările din lot care se produc în pauza comeptiţională la mai toate echipele.

I-am avertizat pe băieţi, după ce i-am analizat pe cei de la Progresul Spartac, să nu se aştepte că vor fi atât de slabi, pe cât o arată locul din clasament, că atunci vor avea probleme. Dacă ne uităm la ultimele lor rezultate, întăreşte ceea ce spun. Exceptând meciul cu Steaua, din etapa trecută, în rest... la Selimbăr au pierdut cu 2-1, după ce au rămas în inferioritate, cu Alexandria au condus cu 1-0, la fel au pierdut după ce au rămas în inferioritate, totuşi jocul lor nu reflectă locul ocupat în clasament. Cum şi jocul nostru consider că este de câteva locuri mai sus

Ceea ce m-a bucurat a fost atitudinea băieţilor, din a doua repriză. Deşi am rămas în inferioritate numerică, nu doar că am dat gol, dar ne-am mai creat şi trei, patru situaţii de a marca, însă doar concentrarea la finalizare a făcut ca scorul să nu fie mai mare

Nu am văzut faza de la cartonaşul roşu, dar un lucru este clar, Gherghe la experienţa lui ar fi trebuit să gestioneze mai bine acea fază. Şi vreau să mă opresc aici, pentru că nu am văzut imaginile

Băieţii mai au o săptămână de antrenamente, după care vor avea vacanţă. O să facem o analiză şi o să vedem, un lucru este clar, sunt jucători care, nu pot spune neapărat  că au avut o evoluţie slabă, ci nu s-au adaptat atât de bine pe cât mi-aş fi dorit. Şi, probabil, ca dintre aceşti jucători să fie care să-şi dorească să meargă să joace mai mult, pentru că nejucând nu are nimeni nimic de câştigat”, a declarat Oprescu, după meciul cu Progresul Spartac.

Andrei Erimia: „Consider, chiar dacă poate mi se pare doar mie, că am fi meritat mai mult, inclusiv astăzi”

Antrenorul celor de la Progresul Spartac, Andrei Erimia, nu crede în miracole, fiind conştient că echipa sa nu mai are şanse de a evita retrogradarea, însă rămâne cu regretul că jucătorii săi ar fi putut arăta mai mult. De altfel, Progresul Spartac, care retrogradase şi în stagiunea trecută, a fost chemată în Liga a II-a în locul celor de la FC Braşov, practic formaţia bucureşteană fiind luată prin surprindere de această schimbare,

Nu avem cum să evităm retrogradarea, avem un singur punct, mai sunt puţine etape, iar diferenţa este foarte mare. În plus, nu avem susţinerea necesară să facem ceva schimbări radicale în iarnă şi oricum ar fi foarte, foarte dificil.

Dacă ne uităm în clasament, e greu să găseşti aspecte pozitive, te poţi gândi cu regret la faptul că am acceptat să jucăm în Liga a II-a, dar nu cred că puteam refuza . Este adevărat că a fost o conjuctură specială faţă de toate celelalte echipe, nu am avut o pregătire împreună, nu am putut să luăm jucători, cu atât mai mult cu cât resursele noastre sunt limitate. A fost foarte, foarte greu să structurăm o echipă, însă vom lua ceea ce este bun din experienţa aceasta, pentru că uneiro astfel de situaţii te unesc.

De asemenea, consider, chiar dacă poate mi se pare doar mie, că am fi meritat mai mult, inclusiv astăzi. Avem nu ştiu căte meciuri pierdute la un singur gol diferenţă, ceea ce înseamnă că suntem tot timpul aproape, dar niciodată nu reuşim”, a declarat antrenorul celor de la Progresul Spartac.

Liga a II-a se va relua pe 24 februarie, cu ultimele patru etape din cadrul sezonului regulat. CSM Slatina va întâlni astfel, în primăvară, echipele Corvinul Hunedoara, CSM Reşiţa, Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi CS Mioveni. După sezonul regulat, va începe play-off-ul şi play-outul.

 

  • Foto CSM Slatina învinge, chiar şi în inferioritate Progresul Spartac, şi încheie anul cu victorie. „M-a bucurat atitudinea din a doua repriză”
  • Foto CSM Slatina învinge, chiar şi în inferioritate Progresul Spartac, şi încheie anul cu victorie. „M-a bucurat atitudinea din a doua repriză”
  • Foto CSM Slatina învinge, chiar şi în inferioritate Progresul Spartac, şi încheie anul cu victorie. „M-a bucurat atitudinea din a doua repriză”
  • Foto CSM Slatina învinge, chiar şi în inferioritate Progresul Spartac, şi încheie anul cu victorie. „M-a bucurat atitudinea din a doua repriză”