Cornişele de tavan: Soluția ideală pentru un interior modern

Accesoriile pentru interior rămân un detaliu versatil și elegant care pot  transforma cu ușurință aspectul unei încăperi, contribuind la realizarea unui design sofisticat. Printre aceste elemente, cornișele nu doar că oferă un aspect estetic deosebit, dar sunt și durabile și ușor de instalat. Descoperă cele mai importante caracteristici ale cornișelor astfel încât să poți face alegerea potrivită pentru tine.


Ce sunt cornișele de tavan?

O cornisa tavan face parte din categoria elementelor decorative utilizate la intersecția dintre pereți și tavan pentru a crea un finisaj estetic plăcut și a adăuga un detaliu arhitectural elegant. Acest tip de elemente vin într-o varietate de designuri, de la modele simple și minimaliste la cele mai complexe. Rolul lor nu este doar unul decorative, ci pot ascunde și imperfecțiunile, acoperind tranzițiile inestetice între tavan și pereți, sau pot integra benzi LED pentru un efect de lumina ambientală plăcută. În plus, pot fi vopsite, pentru a se potrivi cu paleta de culori a camerei.

Avantajele cornișelor pentru tavan

Aceste cornișe tavan pot fi fabricate din diverse materiale, inclusiv polistiren, poliuretan, lemn, gips sau metal, fiecare material având propriile sale avantaje astfel:

Polistiren și poliuretan: Ușoare, ușor de instalat și durabile, ideale pentru proiectele Do It Yourself;

Lemn: Aspect natural și cald, potrivit pentru un interior tradițional/rustic;

Gips: Clasic și tradițional, oferă un aspect autentic, însă necesită instalare profesionistă;

Metal: Modern și industrial, potrivit pentru interioare contemporane.

Durabilitatea cornișelor depinde de materialul ales, astfel: polistirenul și poliuretanul sunt rezistente la umiditate și ușor de întreținut, fiind potrivite pentru băi și bucătării; în timp ce, lemnul și gipsul  necesită întreținere periodică pentru a preveni deteriorarea.

Deși cornisele de tavan sunt perfecte pentru a crea tranziții subtile, adăugând un plus de eleganță în orice cameră, poți integra și alte produse în decorul de interior precum panouri decorative 3D, pentru a finisa cu stil orice încăpere.

Prin urmare, realizate din materiale durabile, și ușor de integrat prin prisma diverselor stiluri și culori în care pot fi realizate, cornisele pentru tavan sunt perfecte pentru a aduce casei tale nota de stil care îi lipsea.