Copilă de 12 ani, vândută unui francez de 70 de ani, pentru 90.000 de euro. Părinţii au fost arestaţi

Doi soţi din Călăraşi au fost reţinuţi pentru că şi-au vândut fiica de 12 ani pentru aproape 90.000 de euro. Copila a fost „oferită” unui cetăţean francez, în vârstă de 70 de ani, care a profitat de ea. 


Tatăl copilei a fost arestat în România, în timp ce mama fetei şi cetăţeanul străin au fost ridicaţi de poliţiştii francezi. Ororile la care a fost supusă minora au ieşit la iveală, în urmă cu câteva săptămâni, când angajații unui cinematograf din Paris l-au văzut pe cetățeanul francez în timp ce o pipăia pe fată, arată observatornews.ro.

Totul a ieşit la iveală după mulţi ani de abuzuri pentru copilă. În urmă cu o lună, mai multe persoane care se aflau într-un cinematograf din Paris au observat cum bărbatul de 70 de ani o pipăie pe fetiţă, chiar sub privirile părinţilor. Oamenii au anunţat imediat poliţia. Când şi-a dat seama ce urmează să se întâmple, tatăl a luat fata şi a fugit cu ea în România. Aici l-au găsit şi autorităţile. 

În Franţa, poliţia a reuşit să îi găsească şi să îi aresteze pe mamă şi bărbatul de 70 de ani. Francezul a declarat anchetatorilor că de fapt cei 90.000 de euro i-a oferit familiei din generozitate, nu în schimbul unor favoruri sexuale din partea copilei. De altfel, mama fetei posta fotografii şi filmuleţe cu ea pe reţelele de socializare, îmbrăcată sumar şi dansând lasciv.

Fata a fost preluată de DGASPC Călărași, iar tatăl ei a fost reținut și prezentat organului judiciar competent, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autoritățile franceze.

Procedura de executare a mandatului european de arestare este în curs de desfășurare, transmite IGPR.