Consiliul Județean Olt, aprobare pentru cinci proiecte de reabilitare termică cu finanţare europeană

Consiliul Județean Olt a primit aprobare pentru finanțarea a cinci proiecte de reabilitare termică, în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.


Peste 43 de milioane lei din fonduri UE vor fi investiți în infrastructura socială și de urgență datorită acestor proiecte.

 Astfel, vor fi reabilitate termic, vor utiliza energie regenerabilă și vor avea consumuri anuale de energie mult mai mici clădirile următoare:

 - Complexului de Servicii Sf. Elena Corabia,

- Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilități Caracal,

- Centrului de abilitare și reabilitare Caracal,

- Centrului de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Slatina și

- Complexului de Servicii Sf. Ștefan Slatina, precum și

- a Complexului de Servicii Persoane Adulte Corabia și a

- Inspectoratului de Protecție Civilă Olt

Continuând politica de promovare a gestionării inteligente a energiei și creșterea eficienței energetice în clădirile publice, Consiliul Județean are deja finanțarea aprobată, în valoare de 70 milioane lei, pentru alte 5 proiecte: Reabilitarea termică pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Slatina – pavilioane Materno-Infantil, DGASPC Olt, Complexului de Servicii Persoane Adulte Slatina și Centrului Militar Județean.

„Cu finanțarea asigurată din fonduri structurale, aceste proiecte vor deveni realitate în următorii doi ani”, se arată într-un comunicat remis de CJ Olt.

Nu în ultimul rând, pentru scăderea costurilor la energia termică și electrică a instituțiilor publice din subordine, Consiliul Județean Olt a depus spre finanțare, prin Fondul de Modernizare, proiectul care prevede construirea unui sistem fotovoltaic ON Grid, în comuna Schitu.