Condamnare la închisoare pentru un bărbat din Tia Mare, care şi-a bătut tatăl imobilizat la pat şi l-a tăiat în zona gâtului

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Tia Mare, care l-a bătut şi tăiat în zona gâtului pe tatăl său în vârstă de 78 de ani, imobilizat la pat, a fost condamnat de Tribunalul Olt la şapte ani şi nouă luni de închisoare cu executare. Conflictul dintre cei doi a pornit după ce bătrânul nu a vrut să-i dea bani pentru a-şi cumpăra băutură.


 Potrivit încheierii Tribunalului Olt, conflictul s-a petrecut, pe 16 octombrie 2022, când pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de alcool, inculpatul l-a lovit în mod repetat pe bătrân, cu pumnii în zona capului.

 În urma loviturilor, bărbatul i-a fracturat tatălui său cinci coaste şi, ulterior, l-a tăiat cu un cuţit în regiunea cervicală (gât).

 Soţia inculpatului şi mama sa au ieşit în curtea gospodăriei, speriate de incident. După faptă, bărbatul în vârstă de 49 de ani s-a dus la un vecin, căruia i-ar fi mărturisit „Bă, l-am tăiat pe tata la gât!”.

 Ulterior, chiar bărbatul a sunat la 112 unde şi-a recunoscut fapta.

 „Am o urgenţă, i-am luat gâtul lui tata”, „i-am luat.. cu cuţitul fiindcă m-a supărat”, ar fi spus bărbatul operatoarei 112, potrivit încheierii instanţei.

 „În momentul în care operatoarea îl întreabă dacă l-a tăiat la gât, răspunsul inculpatului este „da şi moare (...) Operatoare- Şi dacă tot chiar eşti la momentul ăla de sinceritate, chiar l-ai tăiat pe tatăl dumitale la gât? Inculpat – “Un pic aşa”). În cadrul apelului, inculpatul afirmă de mai multe ori că l-a tăiat la gât pe tatăl său/i-a luat gâtul tatălui”, reţine instanţa.

 Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore.

 Tribunalul Olt l-a condamnat, recent, pe bărbatul în vârstă de 49 de ani la şapte ani şi nouă luni de închisoare, însă sentinţa nu este definitivă.