Cod Galben de ploi şi vânt, în toată ţara

Se strică vremea, începând din această după-amiază, când intră în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil în intervalul 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00.

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate în interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00, care vizează toată ţara.

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, darmai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Mai mult, a fost emis şi un Cod Galben de intensificări ale vântului, pentru toate judeţele ţării, în intervalul 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h”, transmite ANM.