CN „Ion Minulescu” Slatina are un nou director: profesorul de matematică Marius Perianu

Profesorul de matematică Marius Perianu este noul direct al Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina.


El a fost numit joi, în locul profesorului de limba şi literatura română Christian Ionescu, cel care a demisionat din funcţie, la începutul anului şcolar.

„Am ţinut să numim un profesionist la conducerea uneia dintre cele mai importante unităţi de învăţământ din Slatina şi din judeţul Olt. Sunt convins că Marius Perianu îşi va pune amprenta asupra activităţii liceului şi performanţele şcolare vor fi unele pe măsură”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

Marius Perianu a mai ocupat funcţia de director adjunct al Colegiului Naţional "Ion Minulescu" Slatina, iar între 2005 şi 2007 a fost inspector şcolar de specialitate - matematică, la ISJ Olt.

Un CV impresionant

Totodată, el este membru al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), în perioada 2004-2012 fiind secretar al Filialei Olt. Între 2009 şi 2011, Marius Perianu a fost membru supleant al Comitetului de redacţie al Gazetei Matematice, seria B.

Activitatea în cadrul olimpiadei de matematică – nivel naţional, internaţional:

2005-2011 - Membru al Comisiei de Evaluare a Olimpiadei Naţionale pentru clasele VII-XII;

Membru al comisiei de pregătire a lotului naţional lărgit de juniori (O.B.M.J.); 

2008 - Membru al Comisiei de selecţie a subiectelor pentru olimpiada naţională; 

2007 - Observator la a 48-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, Vietnam;

2010 -Leader al echipei România B la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori; Invited Lecturer – 9th Junior Mathematical Congress, Miskolc, Ungaria;

2011 - Membru al comisiei de coordonare la Olimpiada Balcanică de Matematică.