CJ Olt premiază, în februarie, elevii şi sportivii cu performanţe deosebite

Consiliul Judeţean Olt premiază, în luna februarie, elevii, sportivii, profesorii şi antrenorii cu rezultate deosebite înregistrate în 2023, în cadrul evenimentului „Gala Excelenţei”, care se va desfăşura la Palatul Copiilor din Slatina.


Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat în cadrul emisiunii „Reporter 24” că „Gala Excelenţei” se numără printre evenimentele amânate, de la finalul anului trecut.

„În perioada următoare, vom avea premierea atât a olimpicilor, cât şi a sportivilor. Dacă nu mă înşel, pe 7 februarie vom avea premierea olimpicilor, urmând ca la o săptămână sau două distanţă să facem şi premierea sportivilor. Toate aceste evenimente pe care nu le-am mai putut realiza la finalul anului trecut din cauza Ordonanţei pe care Guvernul României a dat-o, le pute face la începutul anului acesta. Calendarul doar a fost amânat şi nu anulat - toate acele acţiuni pe care Consiliul Judeţean le face şi care au devenit o tradiţie”, a explicat Marius Oprescu.

Marius Oprescu a remarcat că numărul premianților a crescut de la an la an, fapt ce demonstrează că județul Olt este capabil de performanțe naționale și internaționale.

„Sunt mai mulţi copii, este o bucurie pentru noi. De la an la an a crescu numărul premianţilor. Prima oară am ţinut evenimentul în sala Consiliului Judeţean, apoi în sala de la Centrul Eugen Ionescu, şi iată că ne-am mutat în sala de la Palatul Copiilor, o sală mai mare în care reuşim să încăpem cu toţii. De la an la an, numărul elevilor şi profesorilor premiaţi de Consiliul Judeţean a crescut, lucru care nu face decât să ne bucure. Elevii olimpici ai Oltului reuşesc de fiecare dată să pună Oltul atât pe harta ţarii, dar şi pe harta internaţională pentru că ei participă şi au câştigat foarte multe premii internaţionale la olimpiadele şcolare”, a mai spus el.

Evenimentul intitulat „Gala Excelenței" va premia toți elevii din Olt care au reușit să obțină premii la olimpiadele județene, naționale și internaționale din calendarul Ministerului Educației.