CJ Olt construieşte un pod nou între Verguleasa şi Drăgăşani, după degradarea şi închiderea celui administrat de CNAIR

Consiliul Judeţean Olt construieşte un nou pod între Verguleasa şi Drăgăşani (judeţul Vâlcea), după prăbușirea pasarelei pietonale a podului de peste râul Olt, de-a lungul drumului naţional DN 67B.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că instituția își propune să realizeze o variantă ocolitoare, pe DJ 648 A, drum aflat în administrarea forului judeţean, pe o lungime de 1,763 km,  prin construirea unui pod din tuburi, peste contra-canalul aflat pe malul stâng al Hidrocentralei de la Drăgășani.

El a precizat că investiția are o valoare de aproximativ 1 milion de lei și un termen de finalizare de o lună, după obținerea avizului de la Hidroelectrica Râmnicu Vâlcea și emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Suntem destul de avansaţi. Au fost  achiziționate tuburile necesare podului, a fost întocmită documentaţia şi a fost solicitat avizul. Dacă lucrările de reabilitare a podului actual, aflat în administrarea CNAIR, vor întârzia, luăm în calcul asfaltarea tronsonului nou”, a declarat Oprescu.

Intervenția CJ Olt vine în contextul în care locuitorii din nordul județului sunt nevoiți să ocolească mai mult de 60 de km ca să ajungă la Drăgăşani, asta dacă ar alege ruta ocolitoare Poganu – intersecție DN 67 B (Câmpu Mare, Dobroteasa) – DJ 678 (Buciumeni, Vâlcea) – DJ 678C (Orleşti) – DN64 – Drăgăşani.

Consola trotuar a Podului de pe DN 67B s-a prăbuşit, în luna martie, pe o lungime de 25 de metri.