CJ Olt a semnat contractul de finanţare pentru microbuzele electrice pentru elevii din Olt

Vicepreședintele CJ Olt Ionuţ Ivan a participat marţi, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare oficială a contractelor de finanțare a proiectelor depuse în cadrul apelurilor de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, cu finanțare prin PNRR.


Potrivit unui comunicat, de astăzi înainte, după acest eveniment, se dă start implementării proiectului prin care Consiliul Județean Olt a atras peste 35 de milioane de lei, pentru achiziția a 20 de microbuze școlare electrice.

„Microbuzele electrice reprezintă o opțiune ecologică esențială pentru transportul școlar, contribuind la reducerea emisiilor de carbon și asigurând siguranța elevilor, oferind totodată un exemplu pozitiv pentru generațiile viitoare în ceea ce privește utilizarea responsabilă a resurselor și protejarea mediului înconjurător”, se arată în comunicat.


  • Foto CJ Olt a semnat contractul de finanţare pentru microbuzele electrice pentru elevii din OltSursa citată mai precizează că urmează organizarea licitaţiei pentru achiziţia vehiculelor nepoluante.

„În perioada următoare, instituția noastră va organiza licitația pentru achiziția acestor mijloace de transport prietenoase cu mediul, moderne și sigure, astfel încât școlile și elevii să beneficieze cât mai repede de ele”, mai arată reprezentanţii CJ Olt.