CJ Olt a alocat bani din Fondul de rezervă primăriilor din judeţ

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, după proiect prin care au fost alocate fonduri primăriilor din judeţ.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că banii au fost alocaţi în funcţie de necesităţile primăriilor, fundamentate.

„Majoritatea banilor provine din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Consiliului Județean Olt, iar o parte foarte mică din acești bani provine din cota de 6% pe care Consiliul Județean, conform Legii bugetului de stat, o distribuie către UAT-urile din județul Olt. Sunt aproximativ 17 milioane și ceva de lei. În funcție de necesitățile lor și gândind o formulă ca toate localitățile să primească ceva bani, am gândit formula ca municipiile să primească câte 500.000 lei, orașele 300.000 lei, iar comunele minim 100.000 lei. Diferența de bani s-a dat în funcție de fundamentarea localităților respective, diferențiat pentru o serie de localități”, a declarat Marius Oprescu.

Ce sumă a primit fiecare primărie:


  • Foto CJ Olt a alocat bani din Fondul de rezervă primăriilor din judeţ
  • Foto CJ Olt a alocat bani din Fondul de rezervă primăriilor din judeţ
  • Foto CJ Olt a alocat bani din Fondul de rezervă primăriilor din judeţ


Totodată, CJ a alocat bani şi pentru finalizarea investiţiilor proprii, sursa fiind excedentul bugetar de anul trecut.

„Banii din excedentul bugetar s-au dus în cheltuielile curente ale Consiliului Județean, special pentru investiții. Avem o serie de investiții licitate sau în curs de licitare la nivelul Direcției de Investiții și Drumuri Județene și era nevoie de acești bani să putem demara lucrările. Una dintre aceste lucrări, este vorba despre un pod la Oporelu, care este pe un drum județean şi trebuie refăcut. Deja e licitată lucrarea, urmând ca în perioada următoare să dăm ordinul de începere a lucrării”, a declarat Marius Oprescu.