Cine sunt cei 6 membri USR care vor să preia conducerea formațiunii politice

Candidatura a șase membri USR a fost validată în cursa pentru președinția USR. Printre aceștia se numără Elena Lasconi, Cristian Seidler și Radu Hossu. 


Președintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, transmite Mediafax.

Lista candidaților validați:

Elena Lasconi - 52 ani, Câmpulung, Argeş

Elena Lasconi este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024. Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019.

Cristian Seidler - 43 ani, Sector 5, Bucureşti

Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților. Înainte de a deveni parlamentar, a urmat cursuri în domeniul resurselor umane și a avut o carieră de peste 10 ani în această branșă. A absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea (2003) și a fost liderul studenților la drept din ELSA România. Cristian Seidler activează în filiala USR Sector 5, fiind membru din 2016.

Radu Hossu – 38 ani, Brașov

Radu Hossu are o experiență de peste 10 ani în marketing comercial și de opt ani în comunicare și consultanță politică. Radu Hossu activează în filiala USR Brașov, fiind membru din 2020.

Vasile Dincă – 51 ani, Florești, Cluj

Vasile Dincă are mai mulți ani de experiență în consultanță politică și a contribuit la dezvoltarea unor baze de date esențiale pentru campanii electorale și a unui call center. Vasile Dincă activează în filiala USR din comuna Florești, județul Cluj, fiind membru din 2019.

Luiza Oancea – 33 ani, Marea Britanie, Diaspora

Luiza Oancea este licențiată în managementul afacerilor. După încheierea studiilor, a lucrat în domeniul marketingului și are mai mulți ani de experiență în resurse umane. În prezent lucrează ca responsabil social media și marketing la Atlantic London, o companie care oferă servicii de consultanță celor care vor să studieze în Marea Britanie. Luiza Oancea activează în filiala USR Diaspora, fiind membră din 2024.

Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța

Vasile Gabriel Filip este expert IT certificat. A avut mai multe funcții în acest domeniu, de la poziții de execuție la funcția de director, și a activat, de asemenea, ca antreprenor. A avut proiecte în mai multe județe din țară, dar și în Republica Moldova și în străinătate. Este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, fiind inginer în Electromecanică Navală. Vasile Gabriel Filip activează în filiala USR Constanța, fiind membru din 2019.

„Pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă, candidații au posibilitatea să le explice colegilor ce planuri propun pentru USR în următoarele luni. Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, se menționează în finalul comunicatului USR, citat de observatornews.ro.

Pentru șefia USR și-au depus candidatura zece membri de partid.

Cătălin Drulă a demnisionat din funcția de președinte al USR în urma rezultatelor slabe obținute la alegerile din 9 iunie.