Chesnoiu (PSD Olt): De azi, avem noi reglementări pentru protejarea copiilor noștri, corecta noastră informare și protejarea procesatorilor din industria laptelui

Deputatul PSD Olt, Adrian Chesnoiu, anunţă intrarea în vigoare a Legii laptelui şi produselor lactate.

Fostul ministru al Agriculturii se numără printre susţinătorii acestei legi.

„De azi, avem noi reglementări pentru protejarea copiilor noștri, corecta noastră informare și protejarea procesatorilor din industria laptelui! Am așteptat cu nerăbdare intrarea în vigoare a „Legii laptelui și produselor lactate”, un proiect pe care l-am susținut încă din prima zi de parlamentar, pentru protejarea cetățenilor și recunoașterea muncii procesatorilor români! Este o lege corectă și responsabilă, care va proteja românii de marketingul înșelător”, a declarat Chesnoiu.

El a trecut în revistă cele mai importante prevederi ale legii.

„Printr-o etichetare corectă se elimină concurența neloială: denumirea de lapte sau produse lactate  nu va mai putea fi folosită în cazul produselor vegetale. Se interzice folosirea denumirilor "Lapte" sau "Produse lactate" pe eticheta produselor care nu conțin lapte. Produsele pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi și/sau proteine, de astăzi se comercializează într-un spațiu de prezentare și vânzare bine delimitat, pe rafturi separate față de laptele și produsele lactate autentice Prevederile se aplică și în cazul produselor de patiserie, de pizzerie, de fast-food și de cofetărie și al produselor culinare din alimentația publică la prepararea cărora se utilizează  produse pe bază de lapte cu adaos de grăsimi și/sau proteine, altele decât cele lactate”, a mai spus parlamentarul oltean.