Chelsea visează la revenirea în UCL. Ce șanse au elevii lui Pochettino?

Chelsea este cea mai importantă echipă a Angliei, în ultimii 20 de ani, din punct de vedere al performanțelor interne și internaționale. Cu toate acestea, pentru londonezi, ultimii doi ani au fost unii deosebit de tumultoși. Totul a început cu îndepărtarea forțată a lui Roman Abramovich, care a fost deposedat de club de către guvernul britanic. Ulterior, echipa a fost preluată de consorțiul american format din Todd Boehly și cei de la Clearlake Capital.


În prezent, după un sezon extrem de slab, Chelsea caută revenirea în prim-plan, iar obiectivul principal este revenirea în UEFA Champions League. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie ca argentinianul Mauricio Pochettino să ducă echipa pe un loc dintre primele 4. Vestea bună pentru fanii lui Chelsea este că, din acest sezon, chiar și locul al cincilea poate oferi Angliei o poziție în viitoarea ediție a grupelor Ligii. Iată ce șanse le dau bookmakerii londonezilor să revină în cea mai importantă competiție continentală.

Chelsea și revenirea în Liga Campionilor - este posibil?

Finalul ediției 2022-2023 a Premier League a găsit-o pe Chelsea pe locul 12, unul absolut dezamăgitor pentru fanii grupării de pe Stamford Bridge. Pe parcursul precedentei ediții a campionatului Angliei, londonezii au schimbat foarte mulți manageri. Mai întâi, a fost demis Thomas Tuchel, cel pe care noua conducere a clubului îl găsise la club atunci când a preluat echipa. Ulterior, au plecat și Graham Potter, secundul său, Bruno Saltor și, în final, interimarul Frank Lampard.

Noul manager al echipei este Mauricio Pochettino, fostul antrenor al lui Tottenham Hotspur. Argentinianul în vârstă de 51 de ani are misiunea de a forma o echipă de viitor la Chelsea, mai ales după investițiile colosale făcute în ultimii ani. Chelsea a reconstruit, pe repede înainte, din temelii echipa, iar Pochettino trebuie să rezolve acest puzzle și să creeze o formație care să ofere satisfacție unor fani îngrijorați cu privire la viitorul clubului.

Enzo Fernandez, Moises Caicedo și Romeo Lavia au rolul de a forma cel mai puternic mijloc din campionat, în cel mai scurt timp, în vreme ce apărarea se bazează pe noul portar, Robert Sanchez, dar și pe experimentatul Thiago Silva, pe Levi Colwill sau Axel Disasi. Chelsea încă încearcă să găsească soluții și în atac, acolo unde Madueke, Sterling, Mudryk și Jackson își propun să fie principalele guri de foc, măcar până la revenirea mult-așteptată a lui Christopher Nkunku care este accidentat în prezent.

Lotul lui Chelsea are, cu siguranță, calitate pe hârtie, însă este în continuare un mister dacă Pochettino va reuși să lege jocul și să obțină rezultate bune. Tocmai de aceea, bookmakerii oferă o cotă destul de mare la un pariu pe Premier League pe o clasare a lui Chelsea în top 4. Este vorba despre cota 2,50, care o transformă pe formația londoneză în a cincea favorită la clasarea între primele patru din Premier League.

Manchester City (cota 1,03), Arsenal (cota 1,40), Liverpool (cota 1,61), Newcastle United (cota 2,10) și Manchester United (cota 2,37) sunt mai bine văzute de către bookmakeri. Cu toate acestea, cota poate fi considerată o oportunitate excelentă, de către pariorii care aleg să mizeze pe Chelsea înainte de modificările ulterioare ale cotelor.

În concluzie, acestea sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoști, dacă vrei să pariezi în mod responsabil pe o calificare a lui Chelsea în următoarea ediție a grupelor UEFA Champions League.

Sursa foto: Unsplash.com