Champions League 2022/2023: Care sunt echipele care ar putea produce surpriza în acest sezon?

Cu siguranță că UEFA Champions League este una dintre competițiile în care marile surprize apar destul de greu. Până la urmă și în lumea fotbalului tot banii dictează tot ce se întâmplă, iar cluburile care au cele mai mari bugete tind în general să facă și cele mai mari performanțe. Tocmai de aceea, poate să fie o luptă inegală și extrem de dificilă pentru echipele mici să producă marea surpriză. 


Am mai avut parte de parcursuri miraculoase cum a fost cel al lui Villarreal anul trecut, însă spaniolii s-au oprit în semifinale. Chiar și Tottenham în 2019 poate fi considerată o surpriză: englezii s-au oprit în finală. Cu toate acestea, deși avem aceste exemple recente, se întâmplă foarte rar ca un club mai mic să cucerească marele trofeu, așa cum a făcut-o FC Porto în 2004. Acum 18 ani, totuși. 

Într-un sezon care pare că va fi din nou dominat de marile cluburi însă, cei care pariază pe Champions League la SportingBet cu siguranță că vor să știe și care ar putea să fie cluburile capabile de o mare surpriză în această stagiune. 

Așadar, pe ce cluburi te-ai putea baza că vor produce o surpriză semnificativă în acest sezon?

Cluburile cu cele mai mari șanse să producă minunea în sezonul 2022/2023 al UEFA Champions League

1. AC Milan

Milanezii sunt campionii Italiei și în mod normal faptul că Milan ar cuceri UEFA Champions League nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Până la urmă, doar Real Madrid are mai multe trofee UCL în palmares decât italienii. Cu toate acestea, ultimul succes al lui Milan a venit în 2007, acum 15 ani. De atunci clubul este în declin. Cu toate acestea, milanezii fac progrese importante, iar cucerirea titlului în sezonul trecut nu a fost o întâmplare, chiar au fost cea mai bună echipă din Serie A. Cu o cotă de 51 pentru cucerirea UCL, milanezii par departe de numele mari ale fotbalului european, însă dacă ar fi cineva capabil să răstoarne ordinea actuală, ar fi diavolul milanez.

2. Inter

Rămânem tot în Italia pentru că o echipă care îl are în primul 11 pe Barella, iar ca cuplu de atacanți se bazează pe Lautaro Martinez și Romelu Lukaku nu are cum să nu aibă șanse pentru cucerirea UEFA Champions League. La fel ca vecinii din oraș, deși joacă foarte bine, Inter pare departe de marile echipei ale Europei, însă lotul este unul foarte bune, Inzaghi a demonstrat că este un antrenor capabil, iar fanii fac o atmosferă incendiară pe Giuseppe Meazza.

3. Napoli

E o aventură italiană în totalitate pentru că realitatea este că și Napoli arată excelent în acest sezon. Osimhen este într-o formă de zile mari, iar Spalletti este un antrenor capabil să scoată tot ce este mai bun din jucătorii săi. Nivelul este foarte sus astfel că ne putem aștepta la, măcar, niște meciuri memorabile de la italieni în această ediție. 

Așadar, uite spre ce ar trebui să fii atent când vine vorba de UEFA Champions League.

Sursa foto: unsplash.com