Câte locuri mai sunt disponibile la facultăţile din Slatina şi când se încheie perioada de înscriere

Absolvenţii de liceu din judeţ care au promovat examenul de bacalaureat pot să opteze pentru una dintre cele două facultăţi care funcţionează în Slatina, în incinta liceelor „Ion Minulescu” şi „Carol I”.

Ion Bozgă, directorul filialei Slatina a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) a declarat pentru Gazeta Nouă că înscrierile din această sesiune se finalizează vineri. Până acum, doar 35 de locuri din cele 100, învăţământ la zi, au fost ocupate, 28 dintre ele fiind bugetate. Ceilalţi studenţi trebuie să plătească o taxă anuală de 2.600 de lei, ce poate fi achitată şi în trei rate.

„Înscrierile se încheie în această săptămână. Avem 100 de locuri la zi, profilul management şi inginerie economică, şi 100 de locuri la învăţământ la distanţă, profilul management şi inginerie economică şi management în agroturism şi alimentaţie publică. Până acum, s-au înscris 35, la zi. Avem şi 28 de locuri la buget. Pentru admitere se organizează un concurs de dosar: media de la bacalaureat contează 70%, iar media de la una dintre disciplinele de la bacalaureat, unde este nota cea mai mare, 30%”, a declarat Ion Bozgă.

La filiala Slatina a Universităţii din Piteşti, s-a încheiat perioada de înscriere, potrivit directorului Marin Ionică. Pentru admiterea din toamnă, mai sunt însă disponibile cinci locuri, la specializarea Ştiinţele Educaţiei. De asemenea, şi la masteratul „Managementul Educaţional” mai sunt disponibile 13 locuri. Zece locuri sunt bugetate, la licenţă, şi patru, la masterat. Taxa anuală este de 2.700 de lei, din care 30% se plăteşte la începerea anului universitar, iar diferenţa pe parcursul anului.

„La Ştiinţele Educaţiei, din 60 de locuri s-au ocupat 55, iar la masterat, din 50 de locuri s-au ocupat 37. În septembrie, la următoarea etapă de admitere, vom completat toate locurile fără nicio problemă. A fost concurs de dosar: s-a luat în calcul media de la bacalaureat, 75%, şi 25%, media de la limba română în timpul liceului. La masterat, a contat media de la facultate, bineînţeles. Cursurile se fac tot la «Minulescu»”, a declarat Marin Ionică.