Caracalul va avea piaţă a producătorilor locali, din acest weekend

După modelul de succes al CJ Olt, prima Piaţă Volantă din Caracal se deschide, sâmbătă, în zona centrală a municipiului.


Potrivit primarului Ion Doldurea, pe 4 iunie 2022, începând cu ora 9.00, în zona centrală, se deschide prima piață volantă în Caracal pentru a oferi producătorilor agricoli autohtoni ocazia să își comercializeze produsele.

Astfel, cetățenii vor avea acces la legume și fructe proaspete și de calitate la preț de producător.

Lista producătorilor autorizați precum și datele privind produsele pe care le comercializează va putea fi consultată pe site-ul Primăriei.

„Am verificat fiecare producător pentru a ne asigura că în piață vor ajunge produsele proaspete mult dorite de fiecare român”, susține primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea.

Piaţa Producătorilor Olteni, organizată de Consiliul Judeţean Olt, cu sprijinul Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt, s-a deschis în toamna anului trecut.

Acest demers a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale  și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

Modelul a fost preluat de Ministerul Agriculturii şi în mai multe judeţe din ţară.