CAO lucrează pe 37 de străzi din Caracal, pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal

Compania de Apă Olt are în desfășurare lucrări pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare pe 37 de străzi din Caracal, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”. 


În timpul desfășurării acestor lucrări executate la adâncime, întreg sistemul de alimentare cu apă din zonele respective este afectat și de aceea pot să apară, pe străzile unde se lucrează, modificări ale turbidității apei sau/ și fluctuații de presiune.

Potrivit CAO, străzile pe care se desfăşoară lucrări sunt: I.L.Caragiale, Calea Craiovei, George Coșbuc, Arhitect Ion Mincu, Aleea Bujorului, Aleea Brâncuși, Decebal, Aleea Lalelelor, Târgu Vechi, Negru Vodă, Mircea Vodă, Doamna Stanca, Tudor Vladimirescu, Salcâmului, Neagoe Basarab, Petru Maior, Grigore Alexandrescu, Negru Vodă, Calea Rahovei, Dobrogeanu Gherea, 1 Decembrie, Vornicu Ureche, Vasile Alecsandri, Radu Calomfirescu, Măceșului, Elena Doamna, General Tell, Nicolae Ursu Horia, Progresului, Popa Șapcă, 13 Decembrie, Maior Cernea, Cooperativei, Bogdan Vodă, Ștefan cel Mare, Torentului, Poenari.

„Având în vedere complexitatea lucrărilor, care se întind pe toată lungimea străzilor și umiditatea mare, specifică lunilor de toamnă, disconfortul auditiv și vizual nu poate fi evitat. Compania de Apă Olt realizează aceste investiții pentru a îmbunătăți calitatea apei furnizate și condițiile de trai ale cetățenilor care vor fi racordați la rețeaua de apă a municipiului Caracal”, precizează CAO.

La peste 109 milioane de lei se ridică investițiile pe care Compania de Apă Olt le face în reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare din municpiul Caracal. Prin acest proiect se vor reabilita 53,003 km de reţea de apă, se va extinde reţeaua pe alţi 7,44 km, se vor reabilita 13,66 km de reţea de canalizare, cu o extindere de alţi 18,26 km, 58 de puţuri vor fi reabilitate şi vor fi construite opt staţii de pompare apă.