Candidatul PNL Slatina a blocat proiectul Stadionului „1 Mai”

Candidatul PNL la Primăria Slatina a reuşit să blocheze, temporar, proiectul privind noul stadion de 10.000 de locuri care se construieşte la Slatina. La solicitarea sa şi a preşedintelui Nicolae Ciucă, ministerele Dezvoltării şi Finanţelor, conduse de membri PNL, nu şi-au dat acordul pentru proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea noului Stadion „1 Mai” astfel că Executivul nu l-a putut aproba în şedinţa de joi.


Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat vineri că Nicolae Ciucă a fost cel care a făcut solicitarea expresă de a se bloca acest proiect, în speranţa că acest sabotaj îl va ajuta pe candidatul PNL la Primăria Slatina.

„Pentru Stadionul Municipal 1 Mai, procedurile au fost făcute, mai puţin emiterea hotărârii de guvern pentru că miniştrii PNL-ului, la indicaţia domnului Ciucă, nu au fost lăsaţi să facă proiectul de hotărâre de guvern pentru că li se pare că acel stadion ne avantajează electoral pe noi. Să ştiţi că stadionul este un obiectiv pe care ni l-am propus demult, care a trecut prin multe faze şi Guvernul României a cheltuit foarte mulţi bani cu proiectarea şi toate studiile de fezabilitate care au fost făcute până în acest moment. Oricum, acest stadion nu mai poate fi oprit”, a declarat Marius Oprescu. 

El a ţinut să precizeze că în ciuda eforturilor făcute de candidatul PNL, proiectul stadionului nu poate fi blocat pentru foarte mult timp.

„Un singur lucru au încercat să facă, la solicitarea candidatului PNL de la Slatina, au încercat să încurce acest obiectiv de investiţii, până la finalizarea campaniei electorale, crezând că acest lucru îl ajută pe el. Eu îi spun foarte clar că nu-l ajută acest lucru, nu va reuşi să oprească acest obiectiv, şi cu siguranţă în cel mai scurt timp va fi emisă o hotărâre de guvern şi apoi vom trece la demolarea stadionului vechi şi predarea amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii”, a mai spus Marius Oprescu.

Totodată,  preşedintele CJ Olt a dezvăluit că s-a discutat la nivelul Coaliţiei despre strategia PNL Slatina de sabotarea a unui proiect pentru municipiu.

„Candidatul PNL a mers cu solicitare la Bucureşti - asta ştiu din interiorul coaliției, că s-a discutat - şi le-a solicitat să nu aprobe acest proiect, ca el să-l poată folosi în campania electorală. De aia a şi ieşit acea filmare mediocră în care încearcă să spună că nu facem acest obiectiv, că e doar o promisiune de campanie. Verificaţi la Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Finanțelor, ministere PNL semnatare ale proiectului de hotărâre, că li s-a transmis de acum o săptămână şi jumătate proiectul de hotărâre pentru o primă lectură. El trebuia să fie în şedinţa de Guvern de ieri. La ora 11.00, trebuia să fie pe ordinea de zi. Din păcate, Ciucă pe baza solicitării candidatului PNL Slatina a blocat acest lucru, dar nu pentru foarte mult timp, să ştiţi. Nu au ce să facă, e un abuz în serviciu, va trebui să-l semneze şi slătinenii să aibă stadionul promis”, a conchis Marius Oprescu.

Consilierii locali au aprobat, în luna martie, planul de amplasament al noului stadion care se construieşte la Slatina, dar şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei. Următorii paşi vizau emiterea unei Hotărâri de Guvern, pentru ca CNI să poată scoată proiectul la licitaţie.

Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina. Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.