Bursă de studiu în Germania pentru o elevă de la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina

Dilara Bozkurt, elevă la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, câștigă o bursă de studiu în Germania pentru performanțele sale de excepție la Olimpiada de Limba Germană Modernă.


Eleva Dilara Bozkurt din clasa a XI-a E de la Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina a obținut premiul întâi la Olimpiada de Limba Germană Modernă, încheind astfel cu succes participarea sa în competiția din anul 2023. Potrivit Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina, recunoașterea remarcabilă a performanței sale este marcată printr-o bursă de studiu oferită în cadrul prestigiosului program Deutschland Plus, de către Ambasada Germaniei.

Programul bursier îi va oferi elevei oportunitatea de a-și aprofunda cunoștințele de limba germană prin participarea la cursuri desfășurate într-o școală din Alfeld-Niedersachsen, în perioada 28 august - 16 septembrie 2024. În plus, va avea șansa să descopere cultura germană prin vizite în orașul Berlin, ceea ce îi va completa experiența academică cu o perspectivă practică și autentică.

„Această bursă reprezintă o recompensă pentru olimpicii naționali, prin care bursierii, precum Dilara, vor avea șansa de a-și îmbunătăți competențele lingvistice într-un mediu nativ și de a-și lărgi orizonturile culturale. Felicitări, Dilara! Felicitări și doamnei profesoare Adriana Mezdrea, care a coordonat întregul proces de învățare!”, arată colegiul din Slatina.