Atenţionare de răcire accentuată a vremii, dar şi Cod Galben de vânt în judeţul Olt

Administraţia Naţională de Metetorologie a emis o informare de răcire accentuată a vremii, precipitaţii şi intensificări ale vântului, în interval de valabilitate: 27 martie, ora 06 – 29 martie, ora 21, care vizează întreaga ţară. De asemenea, începând de diseară intră în vigoare mai multe avertizări de vânt, Oltul aflându-se sub Cod Galben.

Intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă, în toată ţară, până miercuri, în toată ţara, anunţă meteorologii. 

„În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45...65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.  

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină”, transmite ANM. 

De asemenea, în interval de valabilitate: 27 martie, ora 23 – 28 martie, ora 23.00, este în vigoare un Cod Galben de vânt, care vizează şi judeţul Olt. 

În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50...65 km/h și izolat peste 70...75 km/h.

La munte este Cod Roşu de viscol. Potrivit ANM, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.