Antrenorul echipei CSM Slatina, Mihai Ianovschi, după promovarea în Liga a II-a: „O pagină frumoasă în istoria fotbalului slătinean”

Slatina revine pe harta fotbalului din eşaloanele superioare, după ce a câştigat barajul de promovare în Liga a II-a, disputat contra celor de la Progresul Spartac, scor 2-0, la general. Este o performanţă extraordinară pentru oraş. Din această toamnă, pe Stadionul „1 Mai” vor ajunge echipe de tradiţie ale fotbalului românesc, Rapid Bucureşti, U. Cluj, FCU Craiova sau Farul Constanţa vor fi doar câteva dintre adversarele grupării CSM Slatina pe scena eşalonului secund fotbalistic. Antrenorul grupării CSM Slatina, Mihai Ianovschi, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei performanţe.

CSM Slatina a bifat, în această vară, a doua promovare consecutivă, reuşind astfel în doi ani să readucă fotbalul de nivel superior pe Stadionul „1 Mai”. Antrenorul grupării CSM Slatina, Mihai Ianovschi, a vorbit despre performanţa realizată, la capătul unui sezon greu, marcat de pandemia COVID-19, care în meciurile decisive i-a ţinut pe spectatori departe de teren. 

O pagină frumoasă în istoria fotbalului slătinean. După un an extrem de greu, pe care l-am început cu reconstrucţia lotului, s-a conturat această echipă frumoasă, care a reuşit să aducă o mare bucurie oraşului. Au fost două meciuri infernale, pe care le-am câştigat şi am obţinut o promovare meritată. Am arătat că suntem echipa mai bună”, a declarat antrenorul echipei CSM Slatina, Mihai Ianovschi.

Antrenorul grupării slătinene, Mihai Ianovschi, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au pus umărul la obţinerea promovării. Tehnicianul echipei CSM Slatina este de părere că promovarea este rodul managementului clubului şi a susţinerii arătate de către autorităţi.

„Este o victorie a managementului, a unui club extraordinar de bine organizat, un club pe care primarul Emil Moţ l-a susţinut aşa cum trebuie, atât din puncte de vedere financiar, dar mai ales a liniştii pe care am avut-o. Un primar atipic în fotbalul românesc, prin prisma faptului că nu a venit nici măcar o dată la noi, ne-a creat toate condiţiile, iar la final a venit să ne felicite. Se înscrie într-o normalitate, demult pierdută în fotbalul românesc. Este o promovare a oamenilor de lângă echipă, de la directorul clubului, Cătălin Ilie, până la magaziner, doamnele care ne spală echipamentul, oamenii care îngrijesc terenul, suporterii care ne-au susţinut, absolut toată lumea care a fost lângă noi. Bineînţeles, nu în ultimul rând, este victoria jucătorilor, pe care îi felicit pentru ceea ce au realizat”, a mai spus Mihai Ianovschi.

Componenţii echipei CSM Slatina au primit liber o săptămână, urmând ca de luni să revină la antrenamente. Startul Ligii a II-a va începe în curând, primul meci fiind programat pe 29 august. Nou-promovată, CSM Slatina va debuta acasă. 

„Vizavi de strategia abordată, de a intra în cantonament înainte cu trei săptămâni de baraj, s-a dovedit o decizie bună. Am preîntâmpinat astfel problemele care ar fi putut apărea din cauza pandemiei. Nu a fost uşor să stăm izolaţi atât de mult timp, dar a fost soluţia cea mai bună. Jucătorii au o săptămână liber, iar de luni reluăm pregătirea”, a mai spus Mihai Ianovschi.