Antrenoarea echipei CSM Slatina a renunţat la postul de antrenor al naţionalei de tineret

Votată să preia funcţia de antrenor al echipei naţionale de tineret, antrenoarea grupării CSM Slatina, Victorina Bora, a decis să renunţe în a pregăti tricolorele mici. Decizia vine ca urmare a programului încărcat pe care selecţionata de tineret îl va avea în sezonul 2022-2023, care nu i-ar fi permis să se ocupe în paralel, dar mai ales să fie prezentă pe bancă la meciurile din Liga Naţională ale echipei slătinene, pe care o pregăteşte de mai bine de şase sezoane.

Votată în Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Române de Handbal pentru a deveni noul selecţioner al lotului de tineret Under 19 al României, Victorina Bora a fost încântată în primă fază de această idee, mai ales că este unul dintre tehnicienii care dau credit tinerelor jucătoare. Victorina Bora s-ar fi ocupat în paralel atât de pregătirea tricolorelor, cât şi de echipa din prima ligă, CSM Slatina.

Într-adevăr, am lucrat tot timpul cu jucătoare tinere, la toate echipele la care am fost am promovat jucătoarele tinere..La Craiova, la vremea respectivă, le-am promovat pe Alexandra Gogoriţă, Şelaru, Ilie, mai multe…Nu doar la Slatina am promovat jucătoare tinere, aici într-adevăr, am avut tot timpul jucătoare foarte tinere. Faptul că Campionatul European se va organiza în România, ne obligă foarte mult”, declara Victorina Bora, la scurt timp după votul primit din partea colegilor în cadrul Comisiei Tehnice a FRH.

În urma discuţiilor cu conducerea Federaţiei Române de Handbal, Victorina Bora a decis să renunţe la a prelua echipa naţională de tineret, din cauza programului încărcat. Din cele 365 de zile din anul 2023, peste 100 erau destinate stagiilor de pregătire, atât în ţară, cât şi în străinătate, dat fiind faptul că în perioada 6-16 iulie se va organiza Campionatul European Under 19, care va fi găzduit în România. Prin urmare, programul s-ar fi suprapus cu cel al echipei de club CSM Slatina, angrenată în Liga Naţională.

Potrivit ultimelor informaţii, selecţionata naţională de handbal Under 19 va fi preluată de Simona Maior-Pașca și Luminița Huțupan-Dinu.