Alro a marcat 58 de ani de la turnarea primei şarje de aluminiu (FOTO). Investiție de 11 milioane de dolari în tehnologie și protecția mediului

Reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, dar şi parteneri de afaceri din toată lumea au fost prezenţi joi, la sediul Alro Slatina pentru a marca 58 de ani de la turnarea primei şarje de aluminiu.


Printre cei prezenţi s-au numărat preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, viceprimarii Slatinei, Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Berechet, prefectul Florin Homorean, dar şi deputaţii Marius Iancu, Adrian Chesnoiu şi Gigel Ştirbu.

  • Foto Alro a marcat 58 de ani de la turnarea primei şarje de aluminiu (FOTO). Investiție de 11 milioane de dolari în tehnologie și protecția mediului
  • Foto Alro a marcat 58 de ani de la turnarea primei şarje de aluminiu (FOTO). Investiție de 11 milioane de dolari în tehnologie și protecția mediului

Cu ocazia evenimentului aniversar, Alro a inaugurat o investiție de 11 milioane de dolari în tehnologie și protecția mediului la unitatea sa de Eco-Reciclare din Slatina.

Ca urmare a acestor investiții, ALRO face un pas important într-o lume cu emisii scăzute, deoarece compania a crescut constant capacitatea de reciclare a deșeurilor de aluminiu, iar în curând va ajunge la 100.000 tone pe an deșeuri solide din aluminiu reciclate.

„Ce este important astăzi, este munca în echipă. Nimic nu poți să faci singur. (...) De 58 de ani, Alro este aici. Pentru următorii 200 de ani, eu vreau ca Alro să rămână aici. Personal, mi-am propus să trăiesc 150 de ani, ceea ce vă doresc tuturor. (…) Vreau să le mulțumesc reprezentanților locali, președintelului CJ Olt, în primul rând, domnului primar, domnului prefect, pentru intensitatea cu care în permanență vor să fie la curent cu ceea ce se întâmplă pe platforma industrială, cu ceea ce se întâmplă în Alro, cu activitatea industrială care face parte din comunitate. Eu cred că fără această interacțiune permanentă între autorități și mediul economic, nu putem progresa. Dacă autoritățle nu sunt interesate, și nu este cazul județului Olt, dacă se pierde acest contact între realitatea în care trăim zi de zi și colegii noștri din administrația locală și centrală care stabilesc politicile economice ale țării, Alro nu progresa. Noi vrem să fie despre progres, vrem să ajungem într-un loc în care nu a ajuns nimeni în Europa”, a spus Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Alro, partener de decenii al comunităţii locale

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre parteneriatul dintre Alro şi comunitatea locală. El a transmis felicitări pentru preocupările companiei pentru protejarea mediului înconjurător.

„Este un prilej care ne oferă oportunitatea de a urmări și de a evalua în același timp realizările și drumul pe care îl parcurge. Aproape 60 de ani de activitate ne demonstrează că Alro a ales calea modernizării, asigurând un standard înalt și o responsabilitate mare în activitatea sa. S-a discutat astăzi despre preocupările companiei despre procupările companiei legate de protecția mediului, de conservarea resurselor și de implementarea cerințelor europene în domeniul dumneavoastră de activitate. Ne bucură pe toți că sunteți interesați de aceste lucruri și, de asemenea, arată evoluția acestei companii într-un domeniu foarte sensibil și că a reușit să meargă mai departe în cei 60 de ani, să se dezvolte și să se mențină pe piață. Arată și respectul pe care îl poartă prin aceste politici de mediu pentru comunitatea locală. Aniversarea celor aproape șase decenii de activitate înseamnă viziune, muncă, oportunități de angajare și ne arată o companie care a reușit, în ciuda tuturor provocărilor vremurilor, să rămână competitivă și un reper în mediul de afaceri. Ca președinte al Consiliului Judeţean Olt, nu pot decât să aplaud investițiile în tehnologia de ultimă oră pe care le faceți permanent. Vreau să subliniez atitudinea dumneavoastră de partener social pe care o aveţi față de comunitatea locală. Parteneriatul are aproape 60 de ani, istorie care se scrie în continuare și sperăm să se scrie mulți ani de aici înainte. Alro, pentru noi, este o parte importantă a identității noastre economice. La mulți ani, ALRO! Să aveți proiecte de succes!”, a spus Marius Oprescu.

La rândul său, viceprimarul Gigi Vîlceleanu a vorbit despre implicarea socială a Alro în Slatina.

„Un eveniment special, care ne oferă ocazia de a descoperi implicarea și importanța Alro în orașul nostru. Vă felicit pentru angajamentul investițiilor de reciclare a deșeurilor din aluminiu, un impact major asupra conservării resurselor și protecției mediului. Vă mulțumesc pentru sprijinul financiar, în susținerea unor evenimente și acțiuni în domenii precum sănătate, educație, învățământ, sport, religie și cultură. Primăria municipiului Slatina va sprijini continuu activitatea dumneavoastră prin investiții pe plan local, atât prin infrastructură, cât și în inițiative și acțiuni în protecția mediului și scăderea emisiilor de dioxid de carbon. Compania Alro este unul dintre cei mai mari producători integrați pe verticală din Europa și singurul producător de produse din aluminiu național pentru industria aeronautică. Ceea ce vă face unici și de apreciat este că ați dezvoltat propria rețea de laboratoare pentru efectuarea testelor, controalelor de calitate, verificărilor și încercării produselor. Ați demostrat de-a lungul timpului un nivel ridicat de profesionalism, implicare socială și preocupare pentru mediu, motiv pentru care vă felicit și vă încurajez să continuați să fiți un model de excelență pentru întreaga noastră comunitate”, a declarat Vîlceleanu.

Alro este cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală și de Est și singurul producător de aluminiu și aliaje de bază din România. Capacitatea de producție a companiei este de peste 260.000 tone anual.

  • Foto Alro a marcat 58 de ani de la turnarea primei şarje de aluminiu (FOTO). Investiție de 11 milioane de dolari în tehnologie și protecția mediului
  • Foto Alro a marcat 58 de ani de la turnarea primei şarje de aluminiu (FOTO). Investiție de 11 milioane de dolari în tehnologie și protecția mediului