Alexandru Berechet, viceprimar Slatina: Ne bucură să vedem că investitorii aleg să vină în Slatina

Municipalitatea slătineană depune eforturi pentru atragerea de investitori în oraş, oferind totodată sprijin pentru aceştia.

Viceprimarul Alexandru Berechet a declarat că evoluţiile din ultimul an demonstează că Primăria Slatina este un partener de încredere pentru investitori.

„Investiţiile făcute în oraşul nostru nu pot decât să ne bucure. Deja, cei de la Vimetco, prin noua hală de producţie, au creat 70 de noi locuri de muncă. Este un beneficiu pentru municipiul nostru şi asta ne arată şi ne dă încredere că suntem un partener de încredere al investitorilor. Toate investiţiile acestea se pot vedea şi în puterea de cumpărare din oraşul nostru. Deja KFC se ridică, McDonald's a insistat şi au fost destul de interesaţi. După cum ştiţi, avem şi galeriile comerciale de la Aluta. Asta ne arată că suntem un partener strategic şi un partener de încredere şi ne bucură să vedem că investitorii aleg să vină în Slatina. Reuşim şi încercăm să le creăm un mediu propice de afaceri”, a declarat Berechet.

 Investitorii care aleg Parcul Industrial Slatina beneficiază de o schemă de minimis, însă aceşti au obligaţia de a crea locuri de muncă.

 „În continuare, îi aşteptăm pe investitori, încercăm să le oferim toate facilităţile. Au şi utilităţile acolo, le oferim tot sprijinul. Ei vor beneficia şi beneficiază de scutirea de taxe şi impozite, la bugetul local, taxe în vederea obţinerii certificatului de urbanism, autorizaţiilor de construire, impozite pe clădire. Este o schemă de minimis. La fel, au şi ei obligaţii: sunt obligaţi ca la 1.000 de metri pătraţi concesionaţi să creeze 1,5 locuri de muncă. Numărul acestora trebuie menţinut timp de cel puţin trei ani”, a mai spus viceprimarul Alexandru Berechet.