Adrian Chesnoiu (PSD): Dispare oare obiceiul producerii hranei în gospodăria țărănească pentru autoconsum și piața locală?

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu a fost prezent la deschiderea Festivalului European BIO desfăşurat la Polovragi, în judeţul Gorj.


El se numără printre demnitarii care militează pentru susţinerea agriculturii bio.

„Am onorat cu bucurie invitaţia organizatorilor de a fi prezent la deschiderea primei ediții a Festivalului European BIO ce se desfășoară timp de 4 zile, până pe 3 septembrie în comuna Polovragi, jud Gorj.  Felicit Asociația BIO România care, în parteneriat cu  Agenția pentru Dezvoltare  Sud-Vest Oltenia, Consiliile Județene din Gorj, Dolj și Vâlcea, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Cluster BIO Oltenia și alte asociații neguvernamentale au gândit să aducă în prim plan provocările agriculturii bio raportat la cele viitoare, să vorbim despre tehnologizare și digitalizare precum și despre preocupările agricultorilor de a aduce pe piața produsele Bio, cultivate, udate și recoltate cu grijă pentru resurse și pentru consumatori. 

Cine nu își mai amintește de gustul roșiei din copilărie sau de cartofii proaspeți scoși din pământ și copți în cuptor cu lemne?! Dispar oare acestea sau au în continuare un viitor?! Dispare oare obiceiul producerii hranei în gospodăria țărănească pentru autoconsum și piața locală?! Dispar oare obiceiurile și tradițiile seculare din satul românesc?!”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Parlamentarul a adăugat că e nevoie de încurajarea acestor activităţi agricole prin programe guvernamentale.

„Am susținut întotdeauna că toate acestea nu vor dispărea, atât timp cât satul românesc nu se depopulează, atât timp cât în comunitățile rurale vor fi încurajate și susținute activitățile agricole, obiceiurile și datinile străbune dar evident într-o întrepătrundere cu realitățile prezente și viitoare!”, a mai spus Adrian Chesnoiu.