Acces mai rapid la investigaţii PET-CT pentru pacienţii oncologici, de la 1 iunie

Pacienţii oncologici au acces, de la 1 iunie, la investigaţii PET-CT, care permit diagnosticarea timpurie şi identificarea precisă a cancerului, precum şi extinderea lui-metastaze, mult mai rapid. Aprobarea din partea comisiei de experţi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru efectuarea investigaţiei a fost eliminată, anunţă CAS Olt.

Începând cu data de 1 iunie 2023 s-a facilitat accesul pacienților oncologici care îndeplinesc criteriile de eligibilitate la investigaţiile PET – CT, prin eliminarea necesității aprobării comisiei de experţi de la nivelul CNAS pentru efectuarea acestei investigații.

În prezent,  pacienții care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru efectuarea investigaţiei PET – CT au acces la această investigație în baza unui formular specific.  Astfel, pacienții nu trebuie să mai  depună la casa de sănătate dosar in vederea obținerii aprobării.

Formularul are o valabilitate de 30 de zile calendaristice de la data emiterii”, transmite CAS Olt.

Până la data eliminării necesității aprobării comisiei de experţi de la nivelul CNAS, au fost depuse la Casa de Sanatate Olt 33 de dosare în vederea obținerii deciziei de aprobare  a investigației PET-CT, din care au fost aprobate 30 de dosare.