A încetat din viaţă Veronica Goj, fosta profesoară de franceză de la Liceul „Ion Minulescu” Slatina

Veronica Goj, fost profesor de limba şi literatura franceză, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina a încetat din viaţă.


 Anunţul a fost făcut de liceul slătinean, pe pagina oficială de Facebook.

 „Deplângem, cu profund regret, trecerea în neființă a doamnei Veronica Goj, fost profesor de franceză al școlii noastre, de câțiva ani retrasă din activitate, și suntem alături de familia îndurerată”, transmit cei de la CNIM.

 Veronica Goj era descendent al unei familii de cofetari macedoneni care a ajuns în Slatina în secolul trecut.

 Primul cofetar macedonean a fost Nicola Cosma. La cofetăria lui Cosma va face ucenicie un alt macedonean, VALENTIN GOJ, venit în Slatina la şapte ani cu mama sa Filomena, fiind ajutati la început de Grigore și Simion Hristescu, frații mamei.

 Valentin Goj ajunge meșter cofetar la cofetăria deschisă de macedoneanul Ilie Zaricinovici pe Lipscani. Fondantele și halvița preparate de Goj se topeau în gură, erai uimit de rafinamentul decororării torturilor și de măiestria pregătirii plăcintelor umplute cu spanac și brânză, la mare cinste în bucătăria macedoneană.

 „După naționalizarea cofetăriei lui Zaricinovici, muncește din greu în diferite locuri, continuând să prepare, la comandă, prăjituri, torturi aniversare, bomboane fondante și de ciocolată, plăcinte. Nu a precupețit nici un efort pentru a-și ajuta fiicele să se realizeze în viață - Veronica și Emilia, profesoare de franceză”, scria istoricul slătinean Aurelia Grosu.