A doua zi de grevă generală în școli. Nistor: Soluția e la Guvern. Nu am fost chemați la negocieri

Continuă greva generală în învăţământ, după ce prima zi pare să fi fost mai mult invizibilă pentru factorii decizionali. Astăzi, premierul se întâlnește cu reprezentanții părinților și ai elevilor, la Guvern. 


La rândul lor, sindicaliștii din învățământ nu vor să dea nici măcar un pas înapoi până când nu văd salariile majorate.

„Suntem dispuși să negociem în orice moment, la orice oră, oriunde dorește Guvernul, dar nu am primit niciun răspuns concret, doar declarații”, a declarat la Digi24 preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Referitor la întâlnirea dintre Nicolae Ciucă și reprezentanții părinților, Nistor a spus că aceasta doar va demonstra că „între profesori, părinți și elevi nu e niciun fel de dispută”.

„Avem aceleași interese, majoritatea sunt alături de noi și ne susțin. Soluția e la Guvern. Nu am fost chemați la negocieri, avem disponibilitate, dar ei se pare că nu au timpul necesar ca să vină cu răspunsuri concrete la cererile legitime ale cadrelor didactice. Nu de bonusuri avem nevoie, ci de salarizare decentă. Foarte mulți colegi părăsesc sistemul prin pensionare sau aleg alt sistem. Foarte puțini mai intră în sistem și foarte putini au vocație. Părinții să fie înțelegători față de noi, nu vrem răul nimănui, avem nevoie de sprijinul lot, ar fi cazul să fim solidari”, a declarat liderul de sindicat. 

Potrivit lui Marius Nistor, greva va dura atât timp cât vor dori membrii de sindicat, adică „până la o soluție credibilă din partea guvernului”. 

Surse politice susțin că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se vor întâlni cu sindicaliștii din Educație marți după-amiază.