49 de permise reţinute pe drumurile din Olt. Un tânăr, din Slatina, prins la volan fără a avea drept de a conduce

Polițiștii au reținut, în perioada 17-19 noiembrie, 49 de permise de conducere, dintre acestea 27 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 8 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 14 pentru alte abateri la regimul rutier. Un şofer, din Ianca, a fost prins în trafic conducând cu o alcoolemie de 0,86 mg/l, în timp ce un tânăr, de 18 ani, a fost prins conducând în Slatina, fără a deţine permis de conducere

În perioada 17-19 noiembrie polițiștii au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 170.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reţinute 49 de permise de conducere, dintre acestea 27 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 8 pentru conducerea unui vehic sub influența alcoolului, iar 14 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 16 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 12 infracțiuni la regimul rutier.

Tânăr, din Slatina, la volan fără permis

 În cadrul activităților, la data de 17 noiembrie, în jurul orei 17:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe strada Islazului, din municipiul Slatina, un autoturism condus de către un tânăr de 18 ani, din localitate.

 În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, transmite IPJ Olt.

 De asemenea, la data de 18 noiembrie , în jurul orei 17:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe strada Agricultorilor, din comuna Ianca, un autoturism condus de către un bărbat de 46 de ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au oprit pentru control, pe srada Comănencelor, din orașul Drăgănești-Olt, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.