1 Decembrie, la Slatina. Programul manifestărilor de Ziua Naţională

Ziua de 1 Decembrie va fi marcată la Slatina, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, începând cu ora 10.00.


Programul activităţilor începe cu prezentarea onorului, la ora 10.00, urmat de intonarea Inmnului Naţional, la ora 10.05.

După alocuţiunile şi mesajele prezentate de personalităţile civile şi militare participante, la ora 10.25, urmează momentul depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori, la statuia domnitorului Cuza.

În jurul orei 11.00, vor defila pe bulevard trupele şi tehnica aparţinând MApN şi MAI.

Primăria Slatina oferă 1.000 de meniuri tradiţionale şi băuturi calde.

„1 Decembrie, Ziua Națională a României este o zi deosebită pentru întreaga noastră țară, ziua în care ne amintim cu mândrie și recunoștință de cei care au făcut posibilă această mare sărbătoare a neamului românesc. Vineri, începând cu ora 10.00, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sărbătorim împreună acest moment important din istoria țării noastre. Haideți să celebrăm împreună Ziua Națională a României, cea mai importantă sărbătoare a românilor de pretutindeni!”, a transmis primarul Emil Moţ.

Slatina aprinde iluminatul festiv

După-amiaza, de la 17.30, se inaugurează iluminatul festiv, momentul fiind urmat de un concert susţinut de Ionică Moroşanu, până la ora 18.15.

Între 18.15 şi 19.00, pe scenă va urca trupa Ro-Mania.

Seara se închide cu un concert oferit e Amna, între 19.00 şi 19.45.

Evenimentul este prezentat de Andrei Duban.

Finanţarea pentru acest eveniment din Parcul Tineretului este asigurată printr-o sponsorizare.

Totodată, acolo va funcţiona şi parc de distracții, cu tematica Sărbătorilor de Iarnă, în perioada 1 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024.

Reamintim că după aprobarea Ordonanţei 90/2023, administraţiile locale şi instituţiile de stat nu mai pot angaja noi cheltuieli, în lunile noiembrie şi decembrie, pentru a se încadra în deficit. Din acest motiv, în mai multe localităţi nu se mai organizează evenimente cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

Primăria Slatina a reuşit să obţină sponsorizări şi, în perioada 1 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, pe Aleea Eroilor din proximitatea Parcului Tineretului va funcţiona un Târg de Crăciun cu 30 de căsuţe, unde vor veni diverşi comercianţi.