Sediul DGASPC Olt, reabilitat termic de CJ cu finanţare prin PNRRSediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt din Slatina va fi reabilitat termic de Consiliul Judeţean, cu finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).


Potrivit proiectului aprobat, luni, de Consiliul Judeţean Olt,  proiectul„Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la clădirea sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt” va fi depus pentru finanţare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Axa de investiții 2 – Schema de Granturi pentru Eficiență Energetică și Reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Apelul de proiecte de renovare energetică moderată a clădirilor publice, titlu apel PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1.

Valoarea proiectului este de 7.177.296,60 lei fără TVA, respectiv 8.540.982,95 lei (inclusiv TVA).

„Este o clădire P+E, cu destinația principala cladire de birouri si secundar adapostire copii, construită în anul 1976 din caramidă, ferestrele PVC vechi, pardoselile de tip parchet pentru camere și gresie pentru spațiile de circulație, planșeele din beton armat. Şarpanta este din lemn de brad ecarisat si invelitoare din tabla faltuita. Încălzirea se face cu corpuri de încălzire tip radiatoare de oțel sau fonta cu agent termic furnizat de o centrală termică proprie cu gaz natural. Apa caldă de consum este furnizată tot de centrala termică proprie”, se arată în referatul ataşat proiectului.

Prezent la şedinţa forului judeţean, vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, a declarat că vor fi depuse şi alte proiecte pentru finanţarea prin PNRR.

„Pentru creșterea eficienței energetice, urmează ca acest proiect să fie depus cât mai repede. Ne vor solicita anumite documente, instrucțiuni referitoare la acest proiect și să avem timp să ne pregătim. Anul acesta se fac documentele care se depun, valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro, deci un proiect de importanță majoră pentru DGASPC Olt. Este vorba de clădirea din Slatina, dar și celelalte sedii, anexe la construcția principală”, a declarat Delureanu.