Medicii de familie pot accesa fonduri din PNRR pentru reabilitarea şi dotarea cabinetelor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a finalizat toate procedurile pentru ca medicii de familie să aibă posibilitatea accesării fondurilor europene din PNRR, destinate modernizării cabinetelor medicale.

Potrivit senatorului PSD Olt, Siminica Mirea, prin această măsură, ministrul Sănătății devine unul dintre primii membri ai Guvernului care accesează fondurile europene atribuite României prin intermediul PNRR.

Sunt puse la dispoziția medicilor de familie peste 180 de milioane de euro, pentru dotarea cabinetelor cu echipamente medicale. Peste 750 de medici s-au înscris pentru a accesa fondurile europene la doar două ore de la lansarea aplicației.

„De reținut este faptul că, la final, 3.000 de medici de familie sau asociere de cabinete medicale de medicină primară vor putea realiza investiții în renovare sau dotare cu echipamente medicale, iar finanțarea va fi acordată cu prioritate cabinetelor medicale din zonele defavorizate, mediul rural și zonele din urbanul mic”, precizează parlamentarul oltean.

Pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinet poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, iar pentru renovare se pot solicita 15.000 euro fără TVA.