VIDEO. Un camion încărcat cu porci s-a răsturnat în zona localităţii Optaşi-Măgura

Un camion încărcat cu porci s-a răsturnat miercuri noaptea, pe DN 65, în zona localităţii Optaşi-Măgura. Mastodontul este repus pe roţi, iar pompierii staţiei Scorniceşti asigură măsurile specifice. Evenimentul rutier s-a soldat cu pagube materiale, şoferul nefiind rănit.

Pompierii Stației Scornicești au acționat pe parcursul nopții pentru asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, la un autocamion pentru transportul suinelor, răsturnat în afara carosabilului, în zona localității Optași-Măgura.

În urma evenimentului, șoferul autocamionului a fost monitorizat de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital. În acest moment se execută manevre pentru repunerea pe roți a autocamionului, iar pompierii Stației Scornicești asigură măsurile specifice, cu o autospecială de stingere”, a precizat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt. 

Aproximativ 180 de animale erau transportate noaptea trecută, 30 de porci ar fi murit în urma evenimentului rutier.

Conducătorul ansamblului de vehicule, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Gorj, a fost  testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii efectueză verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.