VIDEO. Mandate de arestare preventivă sau executare a pedepsei pentru mai mulţi bărbaţi din Olt

Poliţiştii olteni au pus, în aceste zile, în aplicare mandate de arestare preventivă sau executare a pedepsei pentru un bărbat din Vulpeni, unul din Tia Mare şi doi din municipiul Slatina, care au comis fapte penale.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au pus în executare, pe 23 noiembrie, un mandat de arestare preventivă, emis de către Judecătoria Balș, pe numele unui tânăr, în vârstă de 24 de ani, din comuna Vulpeni, județul Olt.

Judecătoria Balș a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, față de tânărul de 24 ani, din comuna Vulpeni, ca urmare a sesizării motivate a lucrătorilor Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Poliției orașului Balș, întrucât cel în cauză este nu și-a respectat obligațiile stabilite prin măsura controlului judiciar, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat pe raza orașului Balș și comunei Vulpeni.

 Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

 Mandat de executare a pedepsei cu închisoare pentru un tânăr, din Tia Mare, condamnat pentru furt calificat şi lovire

La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Corabia, pe numele unui tânăr, în vârstă de 26 de ani, din comuna Tia Mare, județul Olt.

Tânărul a fost condamnat de Judecătoria Slatina la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și lovire.

Acesta a fost depus la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, în vederea executării pedepsei privative de libertate.

 Doi slătineni, condamnaţi pentru ameninţare, distrugere, violare de domiciliu şi furt

La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au pus în executare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Judecătoria Slatina, pe numele a două persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 47 de ani și un tânăr, în vârstă de 29 de ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt.

Bărbatul de 42 de ani a fost condamnat de Judecătoria Slatina la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an, 4 luni și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, distrugere, violare de domiciliu și furt.

Tânărul de 29 de ani a fost condamnat de Judecătoria Slatina la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 251 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Cei doi au fost depuși la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, în vederea executării pedepselor privative de libertate.