Un nou dosar pe numele lui Gheorghe Dincă, după ce acesta a reuşit să facă rost de un telefon în închisoare şi să acorde un interviu

Gheorghe Dincă, supranumit monstru din Caracal, acuzat de dublă crimă, a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Astăzi, ar fi trebuit să se pronunţe o primă sentinţă în cazul acestuia, însă a fost amânată pentru data de 9 septembrie. Între timp, pe numele lui Gheorge Dincă a fost deschis un nou dosar. IPJ Dolj s-a autosesizat, după ce în publicaţia Gândul, Dincă a oferit telefonic un interviu. Se fac cercetări pentru stabilirea modului în care acesta a reuşit să procure un telefon în închisoare.

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-au sesizat din oficiu, la data de 12 august, cu privire la săvârșirea infracțiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, faptă prevăzută de Legea nr. 254 din 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, fiind întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

 „În fapt, un bărbat de 69 de ani, din județul Olt, încarcerat în Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus în mod ilicit, în spațiul de deținere.

 Sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând  fi dispuse măsuri în consecință”, transmite IPJ Dolj.

 Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul Craiova, iar în interviul acordat publicaţiei Gândul a povestit cum a violat-o pe Alexandra Măceșanu și cum a legat-o apoi de pat, în „camera groazei”, dar și cum a fost anchetat de polițiști și procurori, inclusiv de ofițeri FBI.

 Interviul poate fi citit AICI.