Un fermier din Olt, numit director la Casa de Comerţ „Unirea”

Fermierul din judeţul Olt Ionuţ Victor Radu a fost numit, miercuri, în funcţia de director general al Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea” SA. Numirea s-a făcut la propunerea ministrului Agriculturii Florin Barbu.


Consiliul de administrație al Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea” SA a decis, miercuri, revocarea din funcția de director general a Marianei Cotoi și numirea în funcție a lui Ionuț Victor Radu, fermier din județul Olt, potrivit unor surse.

Aceleași surse susțin că numirea s-a făcut la propunerea ministrului Agriculturii Florin Barbu.

Casa de Comerţ „Unirea” a fost înființată în decembrie 2018, prin hotărâre de guvern. Societatea are unic acționar Ministerul Agriculturii.  Casa livrează către marii retaileri, pe lângă legume şi fructe, și carne, dar se adresează și producătorilor de lactate, mezeluri, conserve, sucuri și altele.

Ionuț Victor Radu este un exemplu de succes pentru generația de tineri care au plecat în afară și, cu banii strânși, a revenit acasă pentru a-și face propria fermă, notează agrointel.ro. La Obârșia, în județul Olt, Ionuț Victor Radu și-a construit viața la care visase când muncea printre străini: o afacere de familie care asigură copiilor săi un viitor mai bun.

Timp de 6 ani, tânărul din Olt a fost plecat în Scoția, acolo unde a lucrat într-o fermă de căpșuni și de zmeură. O experiență care l-a transformat și l-a învățat ce înseamnă să lucrezi în agricultură.